Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Frank Stephenson υποκλίνεται μπροστά στη Bugatti Bolide (VIDEO)

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Frank Stephenson υποκλίνεται μπροστά στη Bugatti Bolide (VIDEO)

ΝΕΑ

Ο Frank Stephenson υποκλίνεται μπροστά στη Bugatti Bolide (VIDEO)

ΝΕΑ

Ένας από τους πλέον διακεκριμένους σχεδιαστές της εποχής μας, ο Frank Stephenson δηλώνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με το στυλ και τη γενικότερη αισθητική του νέου hypercar της Bugatti.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti Bolide είναι ένα από τα πιο extreme hypercars που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Το νέο μοντέλο της Bugatti εφοδιάζεται με τον γνωστό 8λιτρο W16 κινητήρα του έχει γίνει σήμα κατατεθέν για τα μοντέλα της εταιρείας, ο οποίος όμως για την προκειμένη περίπτωση αποδίδει 1.824 ίππους. Με βάρος μόλις 1.240 κιλά τα στοιχεία απόδοσης που ανακοινώνονται από τη Bugatti είναι εκπληκτικά. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση που διεκπεραιώνεται σε μόλις 2,17 δευτερόλεπτα, ενώ τα 200 χλμ./ώρα σε 4,36 δευτερόλεπτα, τα 300 χλμ./ώρα σε 7,37 δευτερόλεπτα, τα 400 χλμ./ώρα σε 12,08 δευτερόλεπτα και –τέλος- το 0-500 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 20,16 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για τη Bolide είναι το γεγονός πως παρά την εστίασή του στην αεροδυναμική βελτιστοποίηση προκειμένου να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση, φαίνεται υπέροχο αισθητικά και σύμφωνα με τον Frank Stephenson, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πετύχει «κέντρο» σε όλους τους τομείς. Ο Stephenson περιγράφει το Bolide ως τεχνικά άρτιο και δηλώνει «οπαδός» όλων των τομέων του σχεδιασμού. Αγαπά ιδιαίτερα το πίσω μέρος, το οποίο διαθέτει φώτα LED σχήματος X, ένα τεράστιο διαχύτη τριών επιπέδων και τα τεράστια πίσω ελαστικά κρύβονται ελάχιστα. Φυσικά, ο 61χρονος σχεδιαστής με το βαρύ βιογραφικό (αφού έχει περάσει από BMW, Mini, Ferrari, Maserati, Fiat, Lancia, Alfa Romeo και McLaren) θα έκανε κάποιες μικρές έστω αλλαγές. Όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί, ο Stephenson προτείνει για το νέο hypercar της Bugatti, λεπτούς προβολείς εμπρός με τεχνολογία laser αλλά και μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση του σχήματος της οροφής.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

H Bugatti La Voiture Noire είναι το ακριβότερο Χριστουγεννιάτικο στολίδι

Η νέα Bugatti Bolide είναι ένα εξωπραγματικό hypercar (VIDEO)

Advertisement

H Bugatti αποκαλύπτει την επαναστατική τεχνολογία “Aero” στη Bolide