Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει την Porsche 911 Speedster

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει την Porsche 911 Speedster

ΝΕΑ

Ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει την Porsche 911 Speedster

ΝΕΑ

Η γκάμα της Porsche 911 θα εμπλουτιστεί με μια ακόμα ποθητή έκδοση, την Speedster, που αναμένεται να συνδυάζει την ανοιχτή οροφή με ιδιαίτερα πικάντικες προδιαγραφές.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Μια ματιά στους τιμοκαταλόγους της 911 θα σας αποκαλύψει πως αυτή τη στιγμή το θρυλικό sports car της Porsche διαθέτει 24 διαφορετικές εκδόσεις και σε αυτές πολύ σύντομα θα προστεθεί μια ακόμα. Ο λόγος για την Speedster, η οποία πάντως δεν θα είναι διαθέσιμη για μεγάλο διάστημα καθώς πρόκειται για έκδοση περιορισμένη παραγωγής.

porsche-911-speedster-45567654harpi530

Θα κατασκευάζεται από το τμήμα GT το οποίο είναι υπεύθυνο για τις πιο σκληροπυρηνικές και πολυτελείς Porsche. Η Speedster θα είναι μια από τις τελευταίες εκδόσεις της γενιάς 991 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελευταία φάση εξέλιξης απ’όπου και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement

Πρακτικά η Speedster θα είναι μια GT3 χωρίς οροφή καθώς θα φορά τον ίδιο 4λιτρο flat-six των 500 ίππων και πιθανότατα θα προσφέρεται με χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο. Σε ότι αφορά το αμάξωμα οι πίσω θέσεις θα έχουν δώσει τη θέση τους στο χώρο για την αποθήκευση της χαμηλής υφασμάτινης οροφής. Η παρουσίαση της Speedster αναμένεται να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού, πιθανά στο Goodwood Festival.

Η παραγωγή της Speedster θα περιοριστεί στις 1948 μονάδες, ως ένα δώρο γενεθλίων για την Porsche καθώς αυτή είναι η ημερομηνία ίδρυσης της εταιρίας. Φυσικά αναμένεται να εξελιχθεί πολύ σύντομα σε συλλεκτικό μοντέλο όπως και η προηγούμενη Speedster 997 που αν και δεν είχε τόσο ιδιαίτερες προδιαγραφές σήμερα η αξία της είναι ανάλογη με αυτή της GT2 RS.

porsche-911-speedster-45567654harpi640