Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο φακός συνέλαβε το Mini JCW GP

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο φακός συνέλαβε το Mini JCW GP

ΝΕΑ

Ο φακός συνέλαβε το Mini JCW GP

ΝΕΑ

Στην τελική φάση δοκιμών στο Nurburgring φαίνεται πως βρίσκεται η σκληροπυρηνική έκδοση GP του Mini JCW.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την κορυφαία και σίγουρα την πιο δυνατή και γρήγορη έκδοση του Mini έως σήμερα η οποία θα αναμένεται πως θα κλείσει και τον κύκλο για την παρούσα γενιά του μοντέλου. Το Mini John Cooper Works GP θα είναι μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής και αναμένεται πως θα αγγίζει τους 300 ίππους από τον γνωστό 2λιτρο τετρακύλινδρο TwinPower Turbo. Η παραγωγή του θα περιοριστεί στα 3.000 αντίτυπα.

Όπως φαίνεται και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δείχνουν το άγριο Mini σε φάση δοκιμών στο Nurburgring τα εμφανή αεροδυναμικά βοηθήματα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αισθητικά στοιχεία της έκδοσης GP η εικόνα της οποία πλησιάζει αρκετά αυτή ενός καθαρόαιμου αγωνιστικού.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από αυτή την εικόνα κρύβονται και πολλές καίριες μηχανολογικές αναβαθμίσεις. Μεταξύ άλλων το Mini JCW GP έχει φαρδύτερα μετατρόχια εμπρός και πίσω, ενώ θα έχει πιο σκληρές ρυθμίσεις και διαφορετική γεωμετρία, μεγαλύτερα φρένα ενώ αρκετά τμήματα θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα για μείωση του βάρους. Για το ίδιο λόγο άλλωστε το GP δεν θα διαθέτει και πίσω κάθισμα επιβατών. Οι εικόνες δείχνουν πως το μοντέλο βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική του μορφή κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η ώρα της επίσημης αποκάλυψης είναι αρκετά κοντά.