Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο CEO της Belron – CarGlass “στηρίζει” την Ελλάδα

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο CEO της Belron – CarGlass “στηρίζει” την Ελλάδα

ΝΕΑ

Ο CEO της Belron – CarGlass “στηρίζει” την Ελλάδα

ΝΕΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα, βρεθήκαμε στην Πορτογαλία και στο συνέδριο – διαγωνισμό της Belron – Carglass για την ανάδειξη του καλύτερου τεχνικού στον πλανήτη. Εκεί, είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τον Gary Lubner, τον CEO της Belron, για μια αποκλειστική συνέντευξη.                             

Advertisement
Advertisement

Ο Gary Lubner μας μίλησε μεταξύ άλλων για την Ελλάδα, για τις οικονομικές εξελίξεις και για το εάν σκέφτεται το “Best of Belron” να διεξαχθεί στην χώρα μας.

Gary Lubner -Belron CEO - 640

NewsAuto: Ποιες είναι οι επενδύσεις που κάνετε αυτή την περίοδο στην Ευρώπη και πόσο επηρεάζονται από την οικονομική κρίση; 
Gary Lubner: Η οικονομική κρίση, δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Αυτό το βλέπει κανείς από τα στατιστικά και τους κατόχους αυτοκινήτων που οδηγούν πλέον λιγότερο, που η κίνηση στους δρόμους είναι πλέον αυξημένη, που η ταχύτητα των αυτοκινήτων είναι μικρότερη και πως σε αρκετές χώρες έχουμε τα τελευταία 3 χρόνια χειμώνες με αρκετό κρύο. Έτσι, αυτά τα δύσκολα χρόνια αυτό που επιδιώκουμε είναι να γινόμαστε μέρα με τη μέρα πιο δημιουργικοί και πιο ανταγωνιστικοί χωρίς να κάνουμε φυσικά καμία έκπτωση στην ποιότητα μας, που είναι και αυτό που μας έχει κάνει να ξεχωρίσουμε. Βασικό παράδειγμα μας αποτελεί η Ελλάδα, όπου ενώ περνάει τόσο δύσκολα καταφέρνει και διατηρεί την ποιότητα των υπηρεσιών και συνεχίζει την καλή δουλειά.
Είμαστε οι ηγέτες σε κάθε χώρα και η επιχείρησή μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και χρόνο με τον χρόνο. Σαφώς τα περισσότερα κέρδη μας έρχονται εκτός Ευρώπης, αλλά η Αμερική αναπτύσσεται αρκετά πλέον από οικονομικής πλευράς. Από την Ευρώπη η Γερμανία, επίσης αναπτύσσει την οικονομία της. 

Advertisement
Advertisement

Είδαμε ένα Tesla Model S προηγουμένως το οποίο είναι εξοπλισμένο με κρύσταλλα της AGC. Έχετε συνεργασία με αυτές τις εταιρίες και σε τι επίπεδο;
Έχουμε έναν μεγάλο κύκλο με αρκετούς μεγάλους συνεργάτες, ένας από αυτούς είναι και η AGC όπου αγοράζουμε κρύσταλλα τα οποία χρησιμοποιούνται για παράδειγμα από την Tesla. Εάν έχουμε ένα Tesla μοντέλο με θραύση κρυστάλλου, θα αντικατασταθεί με κρύσταλλο της AGC, μιας και έχουμε τη γνώση για κάτι τέτοιο.

Πως θεωρείτε πως αντιμετωπίζει η ελληνική CarGlass την κρίση; 
Η ελληνική αυτή επιχείρηση είναι μια τρομερή ιστορία για εμένα κάθε φορά που τη συζητάω. Κάτω από πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, καταφέρνει όλες οι ομάδες της εταιρίας να έχουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Για μένα οι άνθρωποι της CarGlass στην Ελλάδα είναι τρομεροί στη δουλειά τους. Για αυτό και ο μέχρι πριν λίγα χρόνια Έλληνας Γενικός Διευθυντής της Ελλάδος μεταφέρθηκε στην Αγγλία για να αναλάβει υψηλότερη θέση.
Είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος από την ελληνική CarGlass!

repair1 carglass 640

Advertisement

Έχετε έντονο ανταγωνισμό στην Ελλάδα; 
Φυσικά υπάρχουν ανταγωνιστές μας. Και φυσικά είναι πιο οικονομικές οι τιμές τους. Και πάντοτε θα υπάρχει κάποιος με καλύτερες τιμές. Πάντοτε. Όμως ένα είναι το σίγουρο. Δεν πρόκειται ποτέ να περιορίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας για να ρίξουμε τις τιμές. Δε θα το κάνουμε ποτέ. Αυτή είναι η διαφορά μας και μεταφράζεται σε εμπιστοσύνη όταν κάποιος μας προτιμά.
Μακάρι όλοι οι Έλληνες να μπορούσαν να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το συνέδριο και την οργάνωση του. Θα καταλάβαιναν πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα μας και τις διαφορές μας.

Μήπως τότε να διοργανώσετε το Best of Belron την επόμενη φορά στην Ελλάδα;
(γέλια) Ναι γιατί όχι; Έχουμε αρκετές ιδέες για το που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο μας Best of Belron. Έχετε μεγάλο στάδιο που να χωράει τόσο κόσμο; 

Advertisement

Φυσικά! Εξάλλου υποδεχθήκαμε αρκετό κόσμο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.
Τότε σίγουρα είναι πολύ καλή ιδέα! Εάν υπάρχουν κοντά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις μας, γιατί όχι;

Περισσότερα από την φετινή διοργάνωση Best of Belron, διαβάστε εδώ.

Advertisement

O Gary Lubner έχει αναλάβει τη θέση CEO της Belron από τον Μάιο του 2004.
Η Belron είναι η ισχυρότερη εταιρίας επισκευής κρυστάλλων παγκοσμίως, που δραστηροποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους. Το 2015 εξυπηρέτησε περισσότερους από 11 εκατομμύρια πελάτες.