Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Μπερλουσκόνι, τα αυτοκίνητα και τα κορίτσια του

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Μπερλουσκόνι, τα αυτοκίνητα και τα κορίτσια του

ΝΕΑ

Ο Μπερλουσκόνι, τα αυτοκίνητα και τα κορίτσια του

ΝΕΑ

Ο «καβαλιέρε» άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή έχοντας ζήσει μία μυθιστορηματική ζωή γεμάτη μπίζνες, πολιτική, αμέτρητα σκάνδαλα και ασυγκράτητη dolce vita.

Advertisement
Advertisement

Για τον βίο και την πολιτεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μπορούσαν να γραφούν σελίδες επί σελίδων. Υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές προσωπικότητες του προηγούμενου αιώνα, ένας αμφιλεγόμενος  επιχειρηματίας και πολιτικός που σημάδεψε την Ιταλία τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες.

Ο “καβαλιέρε” όπως έχει καθιερωθεί να τον αποκαλούν θα μείνει διάσημος όχι μόνο για την ικανότητά του να επιβιώνει μέσα από σκάνδαλα και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Αλλά και για την παροιμιώδη έφεσή του προς τον ποδόγυρο και την ακαταμάχητη ερωτική έλξη που ασκούσε επάνω του το γυναικείο φύλο.

Advertisement
Advertisement

Τα διαβόητα πάρτι “μπούνγκα-μπουνγκα” αλλά και οι διαρκείς περιπέτειές του με -συνήθως- νεαρές υπάρξεις τον έφερναν διαρκώς στα tabloid πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου.

Και σε μόνιμες περιπέτειες με την δικαιοσύνη, με την οποία είχε επίσης στενές σχέσεις για μια σειρά άλλων πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων.

Γνήσιος Ιταλιάνος, εξωστρεφής και αρκετά ιδιόρρυθμός, αγαπούσε παθολογικά τις ωραίες γυναίκες και την dolce vita. Την οποία την έζησε στο έπακρο. Ξοδεύοντας αμύθητα ποσά σε πάρτι και εκδηλώσεις που άφησαν εποχή.

Advertisement

Μία από τις αγαπώμενες του συνήθειες ήταν τα δώρα στις νεαρές επί πληρωμή συνοδούς ή ερωμένες του. Δώρα που μεταξύ άλλων ήταν και αυτοκίνητα, ο ακριβής αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί.

Στην εποχή της ακμής του κυκλοφορούσαν φήμες ότι είχε χαρίσει πάνω από 13 αυτοκίνητα σε νεαρές κοπέλες. Ανάμεσά τους υπήρχαν πέντε Mini, ένα Beetle, ένα Land Rover και πολλά ακόμα.

Advertisement

Τα tabloid της εποχής, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με την 18χρονη Karima El Mahroug, υπολόγιζαν ότι ο “καβαλιέρε” είχε ξοδέψει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για αυτοκίνητα που δώρισε σε νεαρές υπάρξεις και συνοδούς του.

Όλα αυτά βέβαια τον οδήγησαν σε έκπτωση από την πρωθυπουργία και σε περιπέτειες με την δικαιοσύνη. Και βέβαια δεν γλίτωσε το πιο ακριβό διαζύγιο στην ιταλική ιστορία, με 1,4 εκατ. ευρώ το μήνα στην δεύτερη γυναίκα του Βερόνικα Λάριο.

Με όλα αυτά και πολλά ακόμα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αφήνει τον μάταιο τούτο κόσμο, έχοντας ζήσει την ζωή του στα άκρα. Και έχοντας φέρει και την χώρα του επίσης στα άκρα και στα όρια της χρεωκοπίας στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Advertisement

Υπήρξε αναμφίβολα μία προσωπικότητα που σημάδεψε την Ιταλία και την παγκόσμια πολιτική τα τελευταία 30 χρόνια. Η Ιστορία θα αναλάβει την κρίση του. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα υπάρξει κάτι αντίστοιχο. Και μία ολόκληρη εποχή κλείνει με τον θάνατο του “καβαλιέρες” και το κλείσιμο μιας ζωής γεμάτης ακρότητες, δόξα, χρήμα και μιας αίσθησης ότι η πολιτική μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρή από ένα πάρτι.

Ποιος ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γεννημένος το 1936 στο Μιλάνο, Ιταλία, είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες και επιδραστικές μορφές στην σύγχρονη ιταλική πολιτική και επιχειρηματικότητα.

Έχει εκλεγεί τέσσερις φορές Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ενώ παράλληλα κατέχει σημαντικά επιχειρηματικά αξιώματα, μεταξύ των οποίων την ιδιοκτησία της Mediaset, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μέσων ενημέρωσης στην Ιταλία, και της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν.

Ο Μπερλουσκόνι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως μικρός επιχειρηματίας στον οικοδομικό τομέα στη δεκαετία του 1960. Καθώς η επιχείρησή του μεγάλωνε, άρχισε να διευρύνει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και να επενδύει στα μέσα ενημέρωσης. Τη δεκαετία του 1980, ο Μπερλουσκόνι είχε καταστεί ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ιταλία.

Η πολιτική καριέρα του ξεκίνησε το 1994, όταν ίδρυσε το κόμμα Forza Italia και εκλέχτηκε Πρωθυπουργός της Ιταλίας. Υπηρέτησε συνολικά για εννέα χρόνια ως Πρωθυπουργός, γεγονός που τον κατατάσσει ως τον μακροβιότερο Πρωθυπουργό μεταπολεμικής Ιταλίας.

Το 2013 καταδικάστηκε για φορολογική απάτη και απαγορεύτηκε να κατέχει δημόσια αξιώματα για δύο χρόνια. Συνέχισε να είναι ο επικεφαλής του Forza Italia κατά τη διάρκεια της ποινής του και της απαγόρευσης του δημοσίου αξιώματος. Όταν έληξε η απαγόρευση, εκλέχτηκε εκ νέου στην Ευρωβουλή το 2019 και επέστρεψε στην ιταλική Γερουσία το 2022.

Ο Μπερλουσκόνι ήταν γνωστός για τον λαϊκιστικό του πολιτικό στυλ και την έντονη προσωπικότητά του. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, κατηγορήθηκε επανειλημμένα για αυθαιρεσία και για το αυταρχικό στυλ ηγεσίας.

Οι υποστηρικτές του τονίζουν τις ικανότητες ηγεσίας του, την χαρισματική του δύναμη, την φορολογική του πολιτική βασισμένη στη μείωση των φόρων και την ικανότητά του να διατηρεί ισχυρές και στενές διεθνείς σχέσεις. Οι επικριτές του αναφέρουν την αδυναμία του να διαχειριστεί τον προϋπολογισμό της χώρας και την αύξηση του χρέους της ιταλικής κυβέρνησης.

Στην προσωπική του ζωή, παντρεύτηκε το 1965 την Carla Elvira Dall’Oglio, με την οποία είχε δύο παιδιά. Παντρεύτηκε για δεύτερη φορά το 1990 την ηθοποιό Veronica Lario, με την οποία είχε τρία παιδιά.

Οι γάμοι και ο veganισμός

Το 2012, δικαστήριο τον καταδίκασε να πληρώνει στην πρώην σύζυγό του Veronica Lario 48 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο ως διαζύγιο, αλλά μπορούσε να κρατήσει το σπίτι των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο οποίο ζούσε με τα τρία τους παιδιά.

Ο Μπερλουσκόνι εμφανίστηκε σε ένα βίντεο το 2017 προωθώντας μια εκστρατεία για την υιοθέτηση χορτοφαγικής διατροφής κατά το Πάσχα. Στο βίντεο, έδειχνε να χαϊδεύει αρνιά που είχε υιοθετήσει για να τα σώσει από τη σφαγή για το παραδοσιακό γεύμα της Κυριακής του Πάσχα, αλλά δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε αν ήταν ο ίδιος χορτοφάγος. Παραμένοντας γνήσιος “καβαλιέρε” ακόμα και στα πιο ασήμαντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάμιλτον: Για σέρφινγκ παρέα με την Σακίρα;
Ακρίβεια χωρίς νόημα: Κανείς δεν θέλει το Euro 7!
Ποιο είναι το μυστηριώδες hypercar που θέλει ο Τσιτσιπάς; (+video)