ΝΕΑ

O Μπάιντεν ζήλεψε τη λιμουζίνα του Κινέζου προέδρου (+video)

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Μπάιντεν ζήλεψε τη λιμουζίνα του Κινέζου προέδρου (+video)

ΝΕΑ

O Μπάιντεν ζήλεψε τη λιμουζίνα του Κινέζου προέδρου (+video)

ΝΕΑ

Ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο οι Αμερικάνοι δεν κρύβουν την περιέργεια και τον θαυμασμό τους για τα κινεζικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη θωρακισμένη λιμουζίνα του Jinping, μια επιμηκυμένη έκδοση του Hongqi-μια διάσημη μάρκα της κινεζικής FAW Car Company.

Θαυμάζοντας το αυτοκίνητο, ο Μπάιντεν το χαρακτήρισε “όμορφο όχημα”, κάνοντας συγκρίσεις με τη δική του προσαρμοσμένη Cadillac, γνωστή ως “The Beast”.

Το Hongqi L5, βασισμένο σε ένα σχέδιο με ρετρό στυλ, είναι γνωστό ως το πιο ακριβό αυτοκίνητο της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Ο Μπάιντεν, στο τέλος της συνάντησής τους, κλήθηκε να ρίξει μια ματιά στο εσωτερικό της πολυτελούς καμπίνας, που προφανώς είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ηγέτη μιας παγκόσμιας δύναμης.

Και τα δύο αυτοκίνητα, που καλύπτονται από μυστικότητα λόγω των έντονα θωρακισμένων χαρακτηριστικών τους, διαθέτουν εντυπωσιακές προδιαγραφές.

Ενώ το “θηρίο” του Μπάιντεν φημολογείται ότι βασίζεται σε μια στιβαρή πλατφόρμα φορτηγού GMC TopKick με κινητήρα ντίζελ Duramax, η λιμουζίνα του Τζινπίνγκ φέρεται να διατηρεί την πλατφόρμα L5 που τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V12 6,0 λίτρων.

Advertisement

Δεδομένης της εκτεταμένης θωράκισης, είναι πιθανό ότι και τα δύο οχήματα ζυγίζουν σημαντικά πιο πάνω από τα αντίστοιχα παραγωγής.

Η Cadillac του Μπάιντεν φέρεται να κυμαίνεται από περίπου 6.803 έως 9.072 κιλά, ενώ το Hongqi ξεκινά από περίπου 3.175 κιλά πριν προσθέσει στρώματα προστατευτικής θωράκισης.

Advertisement

Η προτίμηση του Μπάιντεν στα αυτοκίνητα δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς είναι κάτοχος μιας Corvette του 1967 και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του ως “τύπος του αυτοκινήτου” κατά τη διάρκεια προηγούμενων περιστάσεων, ιδίως όταν φωτογραφήθηκε με μια C8 Corvette Z06 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ πέρυσι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτή είναι η θωρακισμένη λιμουζίνα του Κινέζου Προέδρου (+video)
Η Ελλάδα σώζει την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία!
Πως οι Ευρωπαίοι πιάστηκαν στον ύπνο από τους Κινέζους