Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντριφτάροντας με τη νέα BMW M5

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντριφτάροντας με τη νέα BMW M5

ΝΕΑ

Ντριφτάροντας με τη νέα BMW M5

ΝΕΑ

Η νέα γενιά της BMW M5 είναι το πιο ισχυρό σεντάν παραγωγής αυτή τη στιγμή. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το γερμανικό μοντέλο να «ζωγραφίζει» εντός της πίστας.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Η BMW χαρακτηρίζει τη νέα M5 ως «το πιο συναρπαστικό σεντάν υψηλών επιδόσεων» που έχει ποτέ κατασκευαστεί από τη BMW M. Για την κίνηση φροντίζει ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 4,4 λίτρων V8 με 600 άλογα στις 6.700 σ.α.λ. & 750 Nm ροπής. Τα παραπάνω νούμερα προσφέρουν τελική ταχύτητα 305 km/h χωρίς κόφτη και επιτάχυνση 0-100 σε 3,4 sec.

Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι το 8τάχυτο M Steptronic αυτόματο της BMW, που στέλνει τη δύναμη του μοτέρ στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς της M5. Ειδικά για την τετρακίνηση, η BMW εφοδιάζει τη M5 με ένα νέο σύστημα M xDrive, το οποίο υπό «κανονικές» συνθήκες διατηρεί το αυτοκίνητο πισωκίνητο και μόνο όταν απαιτείται, στέλνει δύναμη και μπροστά.

Advertisement
Advertisement

bmwm5int

Παράλληλα, η νέα τετρακίνηση δίνει και την δυνατότητα επιλογής κίνησης αποκλειστικά στον πίσω άξονα, μαζί με δύο ακόμη δυνατότητες, 4WD (τετρακίνηση) και 4WD Sport. Πολύ σημαντική είναι και η παρουσία του πίσω διαφορικού Active M Differential, που φροντίζει να μοιράζει επιπλέον τη δύναμη μεταξύ των πίσω τροχών, από 0 έως και 100% στον καθένα, ανάλογα με τις συνθήκες. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2018.