Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Jeep και η Mahindra στα δικαστήρια

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Jeep και η Mahindra στα δικαστήρια

ΝΕΑ

H Jeep και η Mahindra στα δικαστήρια

ΝΕΑ

Η εμφάνιση ενός νέου μοντέλου της Mahindra, φέρνει αντιδράσεις από την πλευρά της Jeep.

Advertisement
Advertisement

Έχουν περάσει σχεδόν 12 μήνες από τη στιγμή που η ινδική Mahindra παρουσίασε το τετρακίνητο μοντέλο Thar, ενώ η προγραμματισμένη άφιξή του στην αγορά της Αυστραλίας προκαλεί την, αναμενόμενη από πολλούς, έντονη αντίδραση των ανθρώπων της Jeep.

Ο βασικός λόγος της υποφαινόμενης διαμάχης ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι η εξωτερική σχεδίαση του Thar, που ξεκάθαρα φέρει πολλές ομοιότητες με το Wrangler. Οι δικηγόροι της Mahindra έχουν ως γραμμή υπεράσπισης το γεγονός ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να εισαγάγει το Thar στην Αυστραλία. Αντίθετα, η νομική ομάδα της Jeep υποστηρίζουν ότι υπάρχει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο αφιερωμένη στους ενδιαφερόμενους αγοραστές του Thar στην Αυστραλία.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, οι υποψήφιοι κάτοχοι μετά την εισαγωγή της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, λαμβάνουν ένα μήνυμα που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας σχετικά με το νέο Mahindra Thar. Καθώς πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά στην κυκλοφορία αυτού του συναρπαστικού νέου μοντέλου στην Αυστραλία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω αυτής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Η Mahindra υποστηρίζει ότι έχει εισαγάγει μόνο ένα Thar στην Αυστραλία και δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να λάβει έγκριση Τύπου. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, οι δικηγόροι της Jeep ζήτησαν ειδοποίηση 90 ημερών εάν η Mahindra σκοπεύει να φέρει το Thar στην αυστραλιανή αγορά, με τον εναγόμενο να προτείνει 45 ημέρες. Ωστόσο, το τελευταίο δείχνει να μην ταιριάζει με τους ισχυρισμούς τους ότι δεν προτίθεται να το λανσάρουν στην τοπική αγορά. Επόμενο ραντεβού των δύο αντιμαχόμενων πλευρών είναι η 21η Μαΐου.

Advertisement

Να αναφέρουμε τέλος, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κινείται νομικά η Jeep εναντίον της Mahindra. Το 2019 αμερικάνικο δικαστήριο απαγόρευσε την πώληση του μοντέλου Roxor στην αγορά των Η.Π.Α, καθώς το συγκεκριμένο όχημα αποτελούσε μία πιστή αντιγραφή του Wrangler.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη της Tesla με τη Rivian
Στα δικαστήρια η εταιρεία που έφερε τον κορωνοϊό στην Ευρώπη
Πιθανά νομικής φύσης μέτρα της VW κατά της Great Wall

 

 

Advertisement