Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nobe 500: Ένα χαριτωμένο ηλεκτρικό μίνι pick-up

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nobe 500: Ένα χαριτωμένο ηλεκτρικό μίνι pick-up

ΝΕΑ

Nobe 500: Ένα χαριτωμένο ηλεκτρικό μίνι pick-up

ΝΕΑ

Μπορεί να θυμίζει παλιές εποχές και λίγο από Disney όμως η αλήθεια είναι ότι το μικρό Nobe 500 είναι ένα αρκετά εξελιγμένο ηλεκτρικό pick-up από την Εσθονία.

Advertisement
Advertisement

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης αφήνει πολύ μεγάλη ελευθερία σε μικρούς κατασκευαστές και στην φαντασία των σχεδιαστών τους να ξεκινήσουν να πραγματοποιούν μερικές πολύ όμορφες ιδέες.

Η Nobe έχει ήδη δώσε τα διαπιστευτήριά της με ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο πίσω στο 2018 με την ονομασία Nobe 100 και ένα πολύ ιδιαίτερο ρετρό αμάξωμα γεμάτο αναφορές στο παρελθόν.

Και τώρα ο μικρός κατασκευαστής από την Εσθονία επιστρέφει με ένα ιδιαίτερα χαριτωμένο mini pick-up, το οποίο μοιάζει σαν καρτ-ποστάλ από τις happy days και πιο αγνές εποχές της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

To αρχικό τρίκυκλο είχε κάνει ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση με το αμάξωμα σχήμα σταγόνας και το σχήμα που παρέπεμπε σε αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1950. Η μετεξέλιξή του σε τετράτροχο pick-up ήταν η αυτονόητη εξέλιξη, πολύ δε περισσότερο όταν η εταιρία βρήκε συνεργάτες, κυρίως στην Μεγάλη Βρετανία, για να προωθήσει τα προϊόντα της.

Advertisement

Το Nobe 500 είναι ένα μικρό φορτηγάκι με καθαρά ηλεκτρική κίνηση και ρετρό σχεδιασμό. Θυμίζει τα Ford F της δεκαετίας του 1950, έστω και σε αρκετά μικρότερες διαστάσεις.

Οι αναφορές σε εκείνη την εποχή είναι έντονες, όπως τα μεγάλα τονισμένα φτερά, το πολύ χρώμιο που χρησιμοποιείται στην μάσκα, το φουσκωμένο καπό, τα λάστιχα με λευκά πλαϊνά και πολλά ακόμα.

Advertisement

Προς το παρόν, το Nobe 500 είναι μία σχεδιαστική ιδέα πολλά υποσχόμενη, χωρίς όμως να υπάρχουν κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά ή δυνατότητες για το φορτίο που θα μπορεί να κουβαλήσει. Όμως αν και όποτε βγει στην αγορά σίγουρα θα έχει το κοινό του και πάντως θα κάνει πολύ πιο όμορφες και χαριτωμένες τις αστικές μεταφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο AC Ace RS Electric, γρήγορο όπως το AC Cobra
Aether Electric: Ένα δίτροχο φίλτρο για την ατμόσφαιρα
Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)

Advertisement