Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Yokohama: 40 εκατομμύρια κινητήρες

Ελλάδα 20:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Yokohama: 40 εκατομμύρια κινητήρες

ΝΕΑ

Nissan Yokohama: 40 εκατομμύρια κινητήρες

ΝΕΑ

Ο Tamiyo Wada, διευθυντής εργοστασίου στην Yokohama λέει: «Μπορέσαμε να φτάσουμε το ορόσημο των 40 εκατομμυρίων χάρη σε τόσους πολλούς πελάτες σε όλο τον κόσμο που αγαπούν τα αυτοκίνητά μας».

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο στην Yokohama ξεκίνησε την λειτουργία του το 1935, δύο χρόνια μετά την ίδρυση της Nissan. Κατασκεύασε τον 10εκατομμυριοστό κινητήρα του το 1976, τον 20εκατομμυριοστό του το 1986 και τον 30εκατομμυριοστό του το 1997.

Φτάνοντας το ορόσημο των 40 εκατομμυρίων την ίδια χρονιά που η Nissan γιορτάζει την 90η επέτειό της κάνει αυτό το επίτευγμα ακόμη πιο ξεχωριστό.

Πολλοί κινητήρες που κατασκευάζονται στο το εργοστάσιο της Yokohama έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία του αυτοκινήτου. Αυτοί περιλαμβάνουν τον L20ET του 1979, ο οποίος ήταν ο πρώτος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας επιβατικών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, και ο VG του 1983, ο πρώτος κινητήρας V6 μαζικής παραγωγής της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο της Yokohama κατασκευάζει τώρα τον κινητήρα VR38DETT, ο οποίος συναρμολογείται στο χέρι από έμπειρους τεχνίτες takumi για το Nissan GT-R. Από το 2007 παράγει τον VC Turbo – τον πρώτο κινητήρα μαζικής παραγωγής στον κόσμο που διαθέτει τεχνολογία μεταβλητού λόγου συμπίεσης.

«Ο πρώτος κινητήρας VC Turbo μαζικής παραγωγής στον κόσμο επιτυγχάνει υψηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις και απαράμιλλη ισχύ προσαρμόζοντας τον λόγο συμπίεσης», λέει ο Wada.

Advertisement

Το επόμενο έτος, θα δημιουργηθεί μια πιλοτική γραμμή στο εργοστάσιο για την ανάπτυξη μπαταριών σε στερεά κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο σχεδιαστής του Nissan GT-R «ξαναχτυπά»!
Απίστευτο το που κυκλοφορεί το πρώτο Nissan Ariya
1.000 χιλιόμετρα με Nissan Qashqai e-Power

Advertisement