Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο το που κυκλοφορεί το πρώτο Nissan Ariya

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο το που κυκλοφορεί το πρώτο Nissan Ariya

ΝΕΑ

Απίστευτο το που κυκλοφορεί το πρώτο Nissan Ariya

ΝΕΑ

Σε ένα μέρος που δεν υπάρχει πρατήριο υγρών καυσίμων ένα ηλεκτρικό όχημα αποτελεί σημαντική λύση για τις μετακινήσεις…

Advertisement
Advertisement

Το Nissan Ariya είναι το τελευταίο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας. Ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου και σχεδιαστικά καταφέρνει να ξεχωρίζει συγκριτικά με όλη τη γκάμα της μάρκας.

Βγαλμένο από ταινία του… Hollywood, είναι δύσκολο ακόμα και για τους φίλους της Nissan να καταλάβουν ότι αυτό το μοντέλο ανήκει στη γκάμα της. Τις σπορ και εντυπωσιακές εξωτερικές σχεδιαστικές γραμμές συμπληρώνουν οι αντίστοιχες στο εσωτερικό που ανεβάζουν πολύ τον πήχη αλλά δείχνουν και ποιο θα είναι το μέλλον στα επόμενα μοντέλα που θα μας δείξει η Nissan.

Το εν λόγω κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα αλλά αρχικά σε περιορισμένο αριθμό καθώς η παραγωγή του δεν είναι μεγάλη. Το πρώτο που ταξινομήθηκε ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο από την Nissan Γεωργούλιας και ήταν ένα μαύρο στην έκδοση με κίνηση στους δύο τροχούς και μπαταρίες με χωρητικότητα 63 kWh. Το συγκεκριμένο αποδίδει 218 ίππους, παράγει 300Nm ροπή και η αυτονομία του αγγίζει τα 360 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Πού το απαθανάτισε ο φακός;

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του Newsauto, το πρώτο Nissan Ariya που ταξινομήθηκε στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε έναν πολύ ξεχωριστό και ψαγμένο καλοκαιρινό προορισμό που είναι το νησί της Θηρασιάς. Πρόκειται για το νησί απέναντι από τη Σαντορίνη και δίπλα από το νησάκι Νέα Καμένη, όπου βρίσκεται το ένα από τα τρία ηφαίστεια της Θήρας.

Το συγκεκριμένο έχει πληθυσμό 300 κατοίκους που βρίσκονται σε τέσσερις οικισμούς ενώ η μεγαλύτερη απόσταση από τη μία άκρη στην άλλη, δεν ξεπερνά τα 8 χιλιόμετρα. Η Θηρασιά δεν έχει ούτε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, γεγονός που δίνει πλεονέκτημα στον ιδιοκτήτη του Ariya καθώς δεν προβληματίζεται για το πού θα πρέπει να φουλάρει το αυτοκίνητό του.

Advertisement

Να σημειώσουμε ότι η τιμή του Nissan Ariya με την επιδότηση ξεκινά από τα 45.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο αυξάνεται η τιμή του Ford Bronco περνώντας τον Ατλαντικό;
Το νέο Fiat των 15.000 ευρώ ετοιμάζεται
Αυτό είναι το ισχυρότερο MG παραγωγής ever!

Advertisement