Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Nissan Leaf: Το Βατικανό κινείται ηλεκτρικά

Ελλάδα 18:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Leaf: Το Βατικανό κινείται ηλεκτρικά

Mobility

Nissan Leaf: Το Βατικανό κινείται ηλεκτρικά

Mobility

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Nissan παρέδωσε ένα αμιγώς  ηλεκτρικό Leaf στο Βατικανό, ως σύμβολο του κοινού στόχου των δύο οργανισμών για την εξάλειψη του CO2 από την κίνηση οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Το μηδενικών εκπομπών Leaf, παραδόθηκε στον Καρδινάλιο Giuseppe Bertello, Πρόεδρο της Κυβερνήσεως της Πόλης του Βατικανού και Πρόεδρο της Ποντιφικής Επιτροπής για το κράτος της Πόλης του Βατικανού.

 

Η δωρεά του συγκεκριμένου οχήματος, ακολουθεί την έναρξη της Πλατφόρμας Δράσης «Laudato si’» του Βατικανού για να καταστήσει τους Καθολικούς θεσμούς περιβαλλοντικά βιώσιμους εντός επτά ετών, παίρνοντας το όνομά της  από την εγκύκλιο – ορόσημο του Πάπα το 2015, για το περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan στην Ιταλία, Marco Toro, ο οποίος παρέδωσε τα κλειδιά του λευκού Leaf, δήλωσε: «Έχω την τιμή, εκ μέρους της Nissan, να υποστηρίξω την Αγία Έδρα στο δρόμο προς την απανθρακοποίηση των λειτουργιών της, έναν στόχο που μοιράζεται και  η Nissan» και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε με τρόπο ώστε το 75% των πωλήσεών μας στην Ευρώπη να εξηλεκτριστεί έως το 2023, με μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα τη δεκαετία του 2030».

Διαθέσιμο με δύο μεγέθη μπαταρίας και με τεχνολογία όπως το e-Pedal της Nissan, για οδήγηση με ένα μόνο πεντάλ, το Nissan Leaf κατασκευάζεται στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα τα  σχέδιά της  για τριπλασιασμό της επιτόπιας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο εργοστάσιο του Synderland, καλύπτοντας το 20% των αναγκών του. Αυτή η ποσότητα ενέργειας είναι αρκετή  για την κατασκευή κάθε Leaf που πωλείται στην Ευρώπη.

Advertisement

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου προσανατολισμού της για μηδενικές εκπομπές, η Nissan θα προσφέρει μια «εξηλεκτρισμένη» έκδοση, σε όλα τα οχήματά της στην Ευρώπη, έως το τέλος του 2023.  Οι επερχόμενες καινοτομίες περιλαμβάνουν τo λανσάρισμα  οχημάτων όπως το ολοκαίνουργιο Qashqai αλλά και το X-Trail, το ερχόμενο καλοκαίρι, με τη μοναδική τεχνολογία e-Power της Nissan, το ολοκαίνουριο Nissan Ariya , καθώς και ένα νέο ηλεκτρικό βαν.

Το Nissan Leaf, μπορεί τώρα να αποκτηθεί με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€, για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή  και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δύο Nissan Leaf στο Δήμο Θεσσαλονίκης 
Eden Hazard: Ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης οδηγεί Nissan Leaf (+video)
Το Nissan Leaf ξεπέρασε το εμβληματικό Bluebird στην Ευρώπη