Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Nissan Leaf με 304 ίππους και τετρακίνηση (+video)

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan Leaf με 304 ίππους και τετρακίνηση (+video)

Mobility

Nissan Leaf με 304 ίππους και τετρακίνηση (+video)

Mobility

Το Nissan Leaf αποκτά δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση (φυσικά) 304 ίπτους 680 Nm ροπής και δείχνει το δρόμο για το πως θα είναι τα ηλεκτρικά GTI.

Advertisement
Advertisement

 

Τα Hot Hatcback (πεντάθυρα μοντέλα επιδόσεων) έχουν (μέχρι τώρα) κινητήρες εσωτερικής καύσης συνήθως με τρεις, τέσσερις ή πέντε κυλίνδρους (βλπ Ford Fiesta ST, VW Golf R ή το Audi RS3). Η δημιουργία του δυνατότερου  Nissan Leaf δείχνει πως όλα αυτά θα αλλάξουν μια μέρα, καθώς τελικά οι ηλεκτροκινητήρες θα επικρατήσουν και οι επιδόσεις θα έρχονται από αυτούς. Θυμηθείτε πως το ίδιο έκανε η Renault με το Zoe E-Sport (ηλεκτρικό με ισχύ 460 ίππων) το οποίο μετονόμασε σε Zoe RS (και θα μπορεί να αντικαταστήσει το Clio RS). Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και η Nissan αλλά με ένα μοντέλο που ήδη κυκλοφορεί και μπορεί να δημιουργήσει την κατηγορία των Fast EV (γρήγορων ηλεκτρικών).

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο (όπως φαίνεται στο video του Motorsport TV) βασίζεται στο Leaf e + και χάρη σε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένα για κάθε άξονα, το EV (συνηθίστε τα αρχικά Electric Vehicle) προσφέρει συνδυασμένη ισχύ 304 ίππων και 680 Nm ροπής και φυσικά AWD (τετρακίνηση). Οι λεπτομέρειες της απόδοσης (0-100 και τελική) δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά η Nissan αναφέρει ότι η ρύθμιση του διπλού μοτέρ επιτρέπει στο Leaf προσφέρει «εξαιρετικά ομαλή επιτάχυνση». Είναι αυτονόητο ότι είναι ταχύτερο από το standard Leaf e +, που αποδίδει 214 ίππους και 340 Nm. Με ένα επιπλέον 90 ίππους και την διπλάσια ροπή, το γρήγορο Leaf πρέπει να είναι μια πραγματική έκρηξη.

Advertisement

«Πατά» πάνω σε ζάντες 17-ιντσών Volk Racing (σφυρήλατες) με 215/55 μπροστά και 235/50 πίσω ελαστικά και  έχει μεγαλύτερα «φτερά» overfenders. Οι εσωτερικές διαστάσεις του έχουν τροποποιηθεί λίγο, είναι ελαφρώς μικρότερο σε μήκος, πιο πλατύ και είναι επίσης πιο χαμηλό. Η Nissan έκανε επίσης κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό, όπου η κεντρική κονσόλα κυριαρχείται από μια τεράστια οθόνη 12,3 ιντσών που παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το αυτοκίνητο.

Advertisement

Παρόλο που το Sport Leaf δεν θα περάσει επίσημα στην παραγωγή, η δημιουργία του αποδεικνύει ότι η Nissan μπορεί να αναπτύξει ένα sportive ηλεκτρικό αυτοκίνητο ενώ επίσης μας προετοιμάζει για μια «επόμενη γενιά EV» που θα δούμε.

 

Advertisement