Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan e-POWER: Μέχρι το 2022 στην Ευρώπη

Ελλάδα 7:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan e-POWER: Μέχρι το 2022 στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Nissan e-POWER: Μέχρι το 2022 στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο crossover IMQ που αποκάλυψε η Nissan στην έκθεση της Γενεύης αποτελεί τον προπομπό του συστήματος κίνησης e-POWER των Ιαπώνων που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη, σε μοντέλο παραγωγής, μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

 

Το σύστημα e-POWER της Nissan χρησιμοποιεί έναν κινητήρα βενζίνης και μία γεννήτρια αποκλειστικά για την φόρτιση των μπαταριών του οχήματος, οι οποίες με την σειρά τους τροφοδοτούν τον (ή τους) ηλεκτρικό κινητήρα του. Έτσι ο κινητήρας βενζίνης λειτουργεί μόνο υπό βέλτιστες συνθήκες φορτίου με αποτέλεσμα να καταναλώνει πολύ χαμηλές ποσότητες βενζίνης.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα e-POWER είναι διαθέσιμο από την Nissan στην αγορά της Ιαπωνίας από το 2016, όταν και έκανε την εμφάνισή του στο e-POWER, ενώ στις αρχές της χρονιάς που μας πέρασε το είδαμε και στο MPV Serena. Το εν λόγω σύστημα αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιτυχημένο καθώς το Note είναι το μοντέλο με τς μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιαπωνία, από τις οποίες το 70% αφορούν μοντέλα e-Power. Στο Serena αυτές οι πωλήσεις ανέρχονται στο μισό.

“Η Nissan είναι ήδη ο παγκόσμιος ηγέτης σε τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης ευρείας παραγωγής και μία πλήρως ηλεκτροποιημένη Ευρώπη είναι πλέον μέσα στους στόχους μας.”, δήλωσε ο επί του θέματος ο Roel de Vries, εταιρικός αντιπρόεδρος της Nissan Motor στο Σαλόνι της Γενεύης και πρόσθεσε: “Με το σύστημα e-Power να καταφτάνει στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, φέρνουμε τα οφέλη των έξυπνων τεχνολογιών της Nissan σε περισσότερους πελάτες και συνεχίζουμε να πηγαίνουμε τους ανθρώπους προς έναν καλύτερο κόσμο.”

Advertisement

Το σύστημα κίνησης της ιαπωνικής εταιρίας θα κάνει την εμφάνισή του σε περισσότερα από ένα μοντέλα όταν έρθει στην Ευρώπη, ενώ στο concept IMQ που είδαμε στην Γενεύη, εφαρμόζεται στην τετρακίνητη εκδοχή του φέροντας δύο ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement