Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βραβείο τεχνολογίας για το σύστημα e-Power της Nissan (video)

Ελλάδα 18:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βραβείο τεχνολογίας για το σύστημα e-Power της Nissan (video)

ΝΕΑ

Βραβείο τεχνολογίας για το σύστημα e-Power της Nissan (video)

ΝΕΑ

Το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER της Nissan, που διατίθεται στο μίνι βαν Serena, κέρδισε τον τίτλο «Τεχνολογία της Χρονιάς για το 2019» από την μη κερδοσκοπική οργάνωση Automotive Researcher’s and Journalists’ Conference of Japan (RJC).

Advertisement
Advertisement

Η RJC ανακοίνωσε το συγκεκριμένο βραβείο, μετά από τον τελικό γύρο ψηφοφορίας για τα ετήσια βραβεία του ‘Αυτοκινήτου της Χρονιάς’.

«Η Nissan δημιούργησε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα με εξαιρετική οικονομία καυσίμου, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα εσωτερικά μέρη και συμπεριλαμβάνοντας βασικά εξαρτήματα όπως ο κινητήρας και η μπαταρία. Αξιοποιώντας πλήρως το σύστημα πέδησης, το e-POWER επιτρέπει τη λειτουργία με ένα πεντάλ, κάνοντας πιο εύκολη και έτσι πιο ευχάριστη την οδήγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της επιτροπής.

Το Serena έγινε το δεύτερο μοντέλο της μάρκας που εξοπλίστηκε με το e-POWER τον περασμένο Φεβρουάριο, ακολουθώντας το Note e-POWER, το οποίο λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2016.

Advertisement
Advertisement

Nissan-Serena-e-POWER-a640short

Το σύστημα e-POWER συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταδίδει την κίνηση στους τροχούς, με έναν βενζινοκινητήρα που φορτίζει την μπαταρία του οχήματος. Επειδή οι τροχοί κινούνται από το ηλεκτρικό μοτέρ, το σύστημα e-POWER προσφέρει στον οδηγό  την ισχυρή, ομαλή επιτάχυνση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, με την απόδοση  ροπής από το σύστημα να ξεπερνά εκείνη ενός μίνι βαν με κινητήρα 3,5 λίτρων ! Ο κινητήρας βενζίνης που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη φόρτιση της μπαταρίας, λειτουργεί με μια σταθερή ταχύτητα για βέλτιστη  απόδοση καυσίμου, επιτυγχάνοντας 26,2 km/l, γεγονός που τον καθιστά Νο1 στην κατηγορία του.

Το Serena e-POWER έχει κάνει «θραύση» στην Ιαπωνία, καθώς από την έναρξη της  κυκλοφορίας του, το 40% των αγοραστών του μοντέλου επέλεξε την έκδοση e-POWER. Εκτός από την ισχυρή επιτάχυνση του συστήματος, η λειτουργία e-POWER Drive προσθέτει την ευκολία να μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία e-POWER Drive, ο οδηγός απαλλάσσεται από το σχετικό στρες, καθώς το πάτημα στο πεντάλ του φρένου μειώνεται κατά περίπου 70%.

Advertisement

Nissan-Serena-e-POWER-b640short

Με βελτιστοποιημένη διαχείριση της λειτουργίας του κινητήρα και με χαρακτηριστικά που μειώνουν τον θόρυβο σε όλο το αμάξωμα, το Nissan Serena e-POWER καθίσταται ασύγκριτα ήσυχο στην κλάση του.

Advertisement

Το σύστημα e-POWER αποτελεί πυλώνα  της στρατηγικής της Nissan για την ηλεκτροκίνηση. Η ιαπωνική μάρκα σχεδιάζει να προωθήσει περισσότερα μοντέλα e-POWER παγκοσμίως,  στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility, του οράματός της  για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Δείτε το Serena e-POWER εν δράσει, στο video που ακολουθεί…

Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)