Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan IMQ Concept: Γεύση από το επόμενο Qashaqai

Ελλάδα 20:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan IMQ Concept: Γεύση από το επόμενο Qashaqai

ΝΕΑ

Nissan IMQ Concept: Γεύση από το επόμενο Qashaqai

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο SUV της Nissan με την ονομασία IMQ είναι πολύ πιθανό να μας δίνει μια πρώτη γεύση του επόμενου Qashqai.

Advertisement
Advertisement

Για πολλούς το νέο σχεδιαστικό ύφος που προτείνει το IMQ θυμίζει αρκετά την φιλοσοφία της Lexus όμως σύμφωνα με τον διευθυντή σχεδιασμού, της Nissan Europe, Matthew Weaver, στόχος του πρωτότυπου είναι να δηλώσει σαφώς πως η νέα γενιά του best seller της Nissan αλλά και όλης της κατηγορίας των μεσαίων SUV θα έχει αρκετά τολμηρή σχεδιαστική προσέγγιση. Διαβεβαιώνει μάλιστα πως ακόμα και αν το σχέδιο που θα πάρει το πράσινο φως για την γραμμή παραγωγής δεν είναι ακριβώς το ίδιο με του πρωτοτύπου θα είναι αρκετά κοντά σε αυτό, φέρνοντας μια ιδιαίτερα δυναμική πρόταση στην κατηγορία.

Οι έντονες ακμές της σιλουέτας του IMQ φαίνεται πως παίζουν σημαντικό ρόλο και στον εσωτερικό σχεδιασμό που ακολουθεί μια αντίστοιχα φουτουριστική λογική που βέβαια ταιριάζει στο ύφος ενός πρωτοτύπου. Έτσι για παράδειγμα στο ταμπλό κυριαρχεί μια ανάγλυφη οθόνη μήκος 840 χιλιοστών η οποία αποκαλύπτεται όταν τεθεί σε λειτουργία το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Επίσης οι επενδύσεις στα καθίσματα και τις πόρτες είναι κατασκευασμένες από ένα συνθετικό ύφασμα νέου τύπου με ενσωματωμένη διχρωμία ενώ σαφής είναι η προσπάθεια ταιριάσματος της σύγχρονης τεχνολογίας με παραδοσιακά υλικά όπως το ξύλο για την δημιουργία ενός πιο ευχάριστου και πολυτελούς περιβάλλοντος.

Σε ότι αφορά την κίνηση του IMQ, αυτή γίνεται από δύο ηλεκτροκινητήρες που μεταφέρουν αντίστοιχα ισχύ στον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα, με την συνολική τους απόδοση θα φθάνει τους 340 ίππους. Συμπληρωματικά σε αυτά υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρων που λειτουργεί αποκλειστικά ως range extender. Πάντως στο μοντέλο παραγωγής θα είναι απόλυτα φυσικό η γκάμα του επόμενου Qashqai να είναι εμπλουτισμένη και με συμβατικές εκδόσεις.