Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος turbo βενζινοκινητήρας από τη Mazda

Ελλάδα 5:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος turbo βενζινοκινητήρας από τη Mazda

ΝΕΑ

Νέος turbo βενζινοκινητήρας από τη Mazda

ΝΕΑ

Παρόλο που η Mazda έχει υποβαθμίσει τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες στο παρελθόν, το μεγάλο CX-9 έρχεται πλέον με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.5 λίτρων, όπως και το ανανεωμένο Mazda 6. Τώρα οι φήμες δείχνουν μια τρίτη κίνηση της Mazda με τον συγκεκριμένο turbo κινητήρα. Για ποιον χτυπά η καμπάνα;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σύμφωνα με ένα έγγραφο πιστοποίησης από την California Air Resources Board (CARB), η Mazda μπορεί να χρησιμοποιεί τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,5 λίτρων που βρέθηκε στο CX-9 και στο CX-5. Η Mazda δοκιμάζει τον κινητήρα και στα δύο οχήματα στις Η.Π.Α. Η υπερτροφοδοτούμενη μονάδα βενζίνης 2,5 λίτρων θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στα οχήματα ελεύθερου χρόνου της φίρμας. Επί του παρόντος, το CX-5 προσφέρεται είτε με 4κύλινδρο Skyactiv 2.0 λίτρων που παράγει 156 ίππους ή ένα ατμοσφαιρικό σύνολο 2,5 λίτρων με 187 ίππους και 252 Nm ροπής. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας στο CX-9 θα παράγει 230 ίππους, ενώ δύναται να φτάσει τους 250 ίππους με τις κατάλληλες ρυθμίσεις όπου αυτό κρίνει η εταιρία ότι είναι απαραίτητο.

Advertisement
Advertisement

Mazda-cx-5-tsiro-530

Στο μέτωπο των ντίζελ, η Mazda λέει ότι οι πετρελαιοκινητήρες εξακολουθούν να έχουν ζωή στις Η.Π.Α. Κατά τα άλλα, μέσα στο 2019 αναμένεται να δούμε το υπερτροφοδοτούμενο CX-5 επίσημα, ενώ η φίρμα θέλει να κάνει το ντεμπούτο και του ολοκαίνουργιου 3 στο Auto Show του Λος Άντζελες το Νοέμβριο.