Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Rapid και με 1.6 TDI 90 PS

Ελλάδα 20:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Rapid και με 1.6 TDI 90 PS

ΝΕΑ

Το Rapid και με 1.6 TDI 90 PS

ΝΕΑ

Σε προσθήκη βασικού κινητήρα diesel, αναβάθμιση υλικών στην καμπίνα των επιβατών και εξοπλισμού, προχωρά η Skoda για το μικρό της sedan. Από τις αρχές Αυγούστου, η διαθέσιμη γκάμα κινητήρων του Rapid στην Ευρώπη αποκτά ένα νέο μέλος: τον 1.6 TDI με ισχύ 90 PS. Εκτός από το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, μπορεί να συνδυαστεί και με DSG διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος TDI προσφέρεται με το πακέτο Green tec, δηλαδή με συστήματα start/stop και επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, όπως και με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Ως αποτέλεσμα, καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 3,9 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 104 g. CO2 ανά km. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν το Rapid με τον 1.6 TDI 90 PS θα εισαχθεί στη χώρα μας, με την οριστική απόφαση να αναμένεται το φθινόπωρο.

Παράλληλα, η Skoda επιχειρεί να αναβαθμίσει την λιτή εικόνα του εσωτερικού, με αλλαγές στη σχεδίαση και τα υλικά. Το τιμόνι τεσσάρων ακτίνων δίνει τη θέση του σε τριάκτινο, ενώ είναι διαθέσιμα και άλλα ηχοσυστήματα. Διαφοροποιούνται επίσης τα διακοσμητικά στοιχεία στις εκδόσεις Ambition και Elegance, όπως και οι επενδύσεις των καθισμάτων. Τέλος, στον προαιρετικό εξοπλισμό του Rapid περιλαμβάνονται πλέον και φώτα xenon.[nggallery id=2794]