Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος καινοτόμος αερόσακος από την Hyundai

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος καινοτόμος αερόσακος από την Hyundai

ΝΕΑ

Νέος καινοτόμος αερόσακος από την Hyundai

ΝΕΑ

Έναν αερόσακο, που εκτείνεται μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού και τους εμποδίζει από την σύγκρουση, κατασκεύασε η Hyundai Motor. Μάλιστα είναι και ο ελαφρύτερος πλευρικός αερόσακος στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

 

Hyundai Motor Group έχει αναπτύξει ένα νέο κεντρικό-πλευρικό αερόσακο, για μεγαλύτερη ενίσχυση της ασφάλειας των οχημάτων της. Ο αερόσακος είναι εγκαταστημένος μεταξύ του οδηγού και των επιβατών. Η ομάδα εξέλιξης σκοπεύει να προσθέσει και να επεκτείνει την χρήση της τεχνολογίας αυτής στα νέα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Το νέο center side airbag αναπτύσσετε στο χώρο μεταξύ των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού για την πρόληψη τραυματισμών στο κεφάλι των δύο στα εμπρός καθίσματα. Αν δεν κάθεται κανείς στο κάθισμα του συνοδηγού, ο αερόσακος θα προστατεύσει τον οδηγό, όταν η σύγκρουση γίνεται στα δεξιά. Ο κέντρο-πλευρικός αερόσακος είναι τοποθετημένος στο κάθισμα του οδηγού και «ανοίγει» όταν η σύγκρουση είναι έντονη.

Το νέο σύστημα παθητικής ασφάλειας αναμένεται να μειώσει τους τραυματισμούς στο κεφάλι (ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό) κατά 80%. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Συνδέσμου της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, το ποσοστό των δευτερογενών τραυματισμών που προκαλούνται από αυτές τις συγκρούσεις ή από τα χτυπήματα στο εσωτερικό είναι περίπου 45%.

Advertisement

Η  Hyundai έχει εφαρμόσει νέα τεχνολογία για να διατηρήσει τόσο την αμεσότητα της λειτουργίας, αλλά και το μικρότερο βάρος και μέγεθος των αερόσακων. Έτσι ο κεντρικό-πλευρικός αερόσακος είναι περίπου 500 γραμμάρια ελαφρύτερος από αυτούς που χρησιμοποιούν οι άλλες εταιρίες. Χάρη στο μικρότερο μέγεθος του, η ομάδα σχεδιασμού της Hyundai θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία και στην σχεδίαση των εμπρός καθισμάτων.

Οι δοκιμές αξιολόγησης από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων έχουν προγραμματιστεί για τους πρώτους μήνες του 2020, με στόχο η εφαρμογή να προσθέσει διακρίσεις ασφαλείας στην Hyundai σε Ευρώπη και Αμερική.

Advertisement