Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος επικεφαλής σχεδιαστής στη Mazda Ευρώπης

Ελλάδα 3:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος επικεφαλής σχεδιαστής στη Mazda Ευρώπης

ΝΕΑ

Νέος επικεφαλής σχεδιαστής στη Mazda Ευρώπης

ΝΕΑ

Αλλαγής κορυφής από 1ης Σεπτεμβρίου στην ομάδα σχεδίασης της Mazda επί ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς ο Kevin Rice αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα. Αντικαθιστά τον έως σήμερα επικεφαλής σχεδιαστή στο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης της Mazda Ευρώπης, Peter Birtwhistle, ο οποίος παραιτείται μετά από θητεία 26 ετών στην ιαπωνική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο 50χρονος Βρετανός Kevin Rice επέστρεψε το περασμένο φθινόπωρο στη Mazda, καθώς είχε εργαστεί στην εταιρεία επί 5 χρόνια τη δεκαετία του ’90. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει αρκετές μάρκες, ανάμεσά τους και τη BMW. Από την πλευρά του, ο Birtwhistle πήγε στη Mazda το 1988 και έντεκα χρόνια αργότερα τέθηκε επικεφαλής του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού τμήματος. Συμμετείχε ενεργά στην καθιέρωση του Kodo Design, της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της εταιρείας, που εκφράζεται – μεταξύ άλλων – στα νέα Mazda6, Mazda3 και Mazda2.

«Η Mazda θεωρείται η πιο “ευρωπαϊκή” από τις ιαπωνικές μάρκες. Αυτό το οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό στο πάθος του Peter Birtwhistle για τη σχεδίαση και τα αυτοκίνητα», σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda Motor Europe, Jeff Guyton. «Είμαστε ευτυχείς που ο διάδοχός του είναι τόσο ταλαντούχος όσο ο Kevin. Θα συνεχίσει το έργο του Peter ενώ παράλληλα θα εκπροσωπήσει τη νέα γενιά σχεδιαστών αυτοκινήτων».

Advertisement
Advertisement