Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice SUV

ΝΕΑ

Αλλάζουν ΟΛΑ με 19 έργα…

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ξεμπλοκάρει και συμβασιοποιηθεί έργα, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό, ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 και ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία.

 

Στα 19 έργα ΣΔΙΤ που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία μαζί με τα έργα των παραχωρήσεων, αντανακλούν πάνω από το 30% του προγράμματος νέων έργων υποδομών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης στο 40 συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών. Όπως επισήμανε: «Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η αναβάθμιση 12 Δικαστικών Μεγάρων σε όλη τη χώρα, το φράγμα Χαβρία, το πρώτο φράγμα που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ, η συντήρηση και λειτουργία του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου της Αττικής και ο νέος διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια

 

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι: «Η χώρα έχει τη χρυσή ευκαιρία να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, να επαναπατρίσει τα παιδιά της, να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Υυπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η χώρα θα μετατραπεί από παράδειγμα προς αποφυγή, σε μια δυναμική οικονομία με ευκαιρίες για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις της».

Αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει συντελεστεί, τα τελευταία δύο χρόνια, στο επίπεδο των έργων υποδομών, ανέφερε πως έχουν ξεμπλοκάρει και συμβασιοποιηθεί έργα, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 και ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία.

«Ωριμάσαμε και έργα, που έμεναν για χρόνια σε επίπεδο θεωρητικών συζητήσεων, όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) και η υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας και προχωρήσαμε με ταχείς ρυθμούς τα ανοιχτά εργοτάξια» επισήμανε.

Ως προς τα νέα έργα που προετοιμάζονται προς δημοπράτηση, ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στην οδική σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με τον ΠΑΘΕ, ένα έργο που θα εξυπηρετεί μέση ημερήσια κυκλοφορία 30.000 οχημάτων και θα αποσυμφορήσει τον ιδιαίτερα επιβαρυμένο κόμβο της Μεταμόρφωσης, την Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών και το τμήμα Μπράλος – Άμφισσα.  

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γενικός Γραμματέας στα 19 έργα ΣΔΙΤ που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία μαζί με τα έργα των παραχωρήσεων, αντανακλούν πάνω από το 30% του προγράμματος νέων έργων υποδομών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η αναβάθμιση 12 Δικαστικών Μεγάρων σε όλη τη χώρα, το φράγμα Χαβρία, το πρώτο φράγμα που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ, η συντήρηση και λειτουργία του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου της Αττικής και ο νέος διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια

«Κρατήσαμε ανοιχτό τον κλάδο στην περίοδο της πανδημίας και αλλάξαμε το θεσμικό πλαίσιο γύρω από τις δημόσιες συμβάσεις προκειμένου τα έργα να εκτελούνται και να παραδίδονται στην ώρα τους» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

«Πάνω από όλα κάναμε έναν κλάδο που ήταν η ατμομηχανή της οικονομίας και μέσα στη δεκαετή κρίση καταδικάστηκε σε μαρασμό και αποεπένδυση, να πάρει και πάλι τα πάνω του».

Ο κ. Καραγιάννης στέλνοντας ένα μήνυμα στον τεχνικό κόσμο της χώρας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα ακολουθήσει «ένα ράλι ανόδου που όμοιό του δεν θε έχετε ξαναζήσει».

«Το μεγάλο πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το έργο του Ελληνικού, τα νέα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και μια σειρά μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων δίνουν την ευκαιρία στη χώρα για ένα δυναμικό comeback» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες της οικονομίας της για να δεχτεί πίσω τους  χιλιάδες μηχανικούς που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ο ρυπαίνων πληρώνει» – Έρχονται πράσινα διόδια στην ΕΕ
Διόδια: Σύντομα χιλιομετρική χρέωση σε όλο το οδικό δίκτυο
1,7 δις ευρώ σε ηλεκτροκίνηση, e-διόδια και 5G σε αυτοκινητόδρομους

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ