Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος CEO της Nissan ο Makoto Uchida

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος CEO της Nissan ο Makoto Uchida

ΝΕΑ

Νέος CEO της Nissan ο Makoto Uchida

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία αφήνει πίσω της τα πρόσφατα διοικητικά της προβλήματα (μετά το σκάνδαλο Ghosn) και προχωρά με το διορισμό μίας ανανεωμένης ομάδας ηγεσίας.

Advertisement
Advertisement

 

Η Nissan ανακοίνωσε πως ο επικεφαλής του κομματιού της εταιρίας στην Κίνα, Makoto Uchida, είναι το νέο της αφεντικό και επικεφαλής μιας ανανεωμένης ομάδας διαχείρισης, μέσω της οποίας προσπαθεί να σχεδιάσει μια νέα γραμμή μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα.

Advertisement
Advertisement

Ο διορισμός του Uchida από το διοικητικό συμβούλιο της ιαπωνικής εταιρείας έγινε μετά την ξαφνική παραίτηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Hiroto Saikawa. Ο Saikawa παραδέχθηκε ότι πήρε χρήματα επιπλέον του μισθού του. Η παραίτηση ήρθε μετά από αποκαλύψεις που έγιναν και μία έκθεση, η οποία στηρίχθηκε σε εσωτερική έρευνα για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές από τον πρώην πρόεδρο Carlos Ghosn και τον διευθυντή Greg Kelly.

Ο Uchida ήταν μια έκπληξη για τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο 53χρονος ήταν σχετικά μακριά από τα κέντρα αποφάσεων καθώς είχε περάσει ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του σε θέσεις έξω από την Ιαπωνία. Ο Uchida μπήκε στην Nissan το 2003, διορίστηκε επικεφαλής της κινεζικής κοινής επιχείρησης με την Dongfeng το 2018 και ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την ίδια τη λειτουργία της Nissan στην Κίνα.

Μαζί με τον Uchida στο νέο συμβούλιο προσχώρησε και ο Ashwani Gupta (ως γενικός διευθυντής), ο οποίος επί του παρόντος κατέχει τον ίδιο ρόλο για την αδελφή εταιρεία Mitsubishi. Ο Gupta ήταν διευθυντής στο τμήμα επαγγελματικών οχημάτων της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Ο Jun Seki, ο αντιπρόεδρος της Nissan, ο οποίος ήταν φαβορί για το ρόλο του CEO, ονομάστηκε αναπληρωτής γενικός διευθυντής. Οι τρεις θα αναλάβουν τις αρμοδιότητές τους μέχρι τις αρχές του 2020.Οι  επιλογές των παραπάνω στελεχών υποδηλώνουν ότι η Nissan ελπίζει πως η νέα διοίκηση θα της επιτρέψει να προχωρήσει και να αφήσει πίσω τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Ghosn. Ο Yasushi Kimura, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Nissan, κάλεσε τον Uchida να γίνει: « Ο σωστός ηγέτης για να προωθήσει την επιχείρηση προς τα εμπρός».