Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο VW Transporter: Μεγαλύτερο και σε πολλές εκδόσεις

Ελλάδα 7:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο VW Transporter: Μεγαλύτερο και σε πολλές εκδόσεις

ΝΕΑ

Νέο VW Transporter: Μεγαλύτερο και σε πολλές εκδόσεις

ΝΕΑ

Η VW αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σχετικά με το επανασχεδιασμένο Transporter, με το λανσάρισμα να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2025.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του ανανεωμένου VW Transporter ήταν προγραμματισμένη για την άνοιξη, αλλά δυστυχώς θα καθυστερήσει, αφού τελικά, θα το δούμε επίσημα τον Σεπτέμβριο, πριν λανσαριστεί του χρόνου. Αλλά η αναμονή αξίζει για τους επαγγελματίες, διότι μιλάμε για ένα καθόλα ανανεωμένο επαγγελματικό βαν.

Ξεκινώντας με τις διαστάσεις, η VW λέει ότι το νέο Transporter είναι 5,050 μέτρα μήκος, δηλαδή 146 χιλιοστά μακρύτερο από τον προκάτοχό του. Ανάμεσα στους πίσω τροχούς, η απόσταση έχει αυξηθεί επίσης κατά 97 χιλιοστά, με το μεταξόνιο να φτάνει πλέον τα 3.100 χιλιοστά. Θα διατεθεί και επιμηκυμένη έκδοση με μήκος 5,450 μέτρα, αφού το μεταξόνιο εκεί θα είναι στα 3.500 χιλιοστά.

Πέραν του μήκους και του μεταξονίου, το Transporter μεγαλώνει και σε πλάτος κατά 128 χιλιοστά, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα για αύξηση της απόστασης μεταξύ των θόλων, ώστε να χωράει πλέον εύκολα παλέτες. Μιλώντας για τον χώρο αποθήκευσης, αυτός είναι επίσης μακρύτερος κατά 61 χιλιοστά.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στις μεγαλύτερες διαστάσεις, το νέο επαγγελματικό βαν της VW μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό έως και 5,8 κυβικά μέτρα, ενώ η παραλλαγή με το μακρύ μεταξόνιο και την ψηλή οροφή αυξάνει αυτή τη χωρητικότητα στα 9 κυβικά μέτρα. Τέλος, το ωφέλιμο φορτίο είναι στους 1,3 τόνους και μπορεί μπορεί να ρυμουλκήσει βάρος έως 2,8 τόνους.

Το εσωτερικό είναι σαφώς πολύ εξελιγμένο, σύγχρονο και μοντέρνο. Έχει υιοθετηθεί ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12 ιντσών και μία οθόνη 13 ιντσών για το infotainment. Το ηλεκτρικό χειρόφρενο είναι επίσης μέρος του βασικού εξοπλισμού, όπως και οι πρακτικοί διακόπτες πάνω στο τιμόνι.

Ο επαγγελματίας οδηγός θα βρει στην κεντρική κονσόλα πολύ χώρο για μικρά αντικείμενα, όπως και θήκη για το smartphone. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα βρίσκεται και ασύρματη θέση φόρτισης, ωστόσο στον βασικό διατίθενται κανονικά θύρες USB-A, USB-C και 12V.

Advertisement

Το νέο VW Transporter θα προσφέρεται από διθέσιο έως και εξαθέσιο αναλόγως εάν η έκδοση θα αφορά το βαν ή το Kombi. Το τέλειο κλείσιμο σε αυτό το βελτιωμένο πακέτο, είναι η πληθώρα συστημάτων πρόωσης με τα οποία θα διατεθεί.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να το δούμε με κινητήρες πετρελαίου, με plug-in υβριδικό σύστημα και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Φυσικά, οι ντίζελ εκδόσεις αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες με τρεις διαφορετικές για τον επαγγελματία: Με 110, 150 ή 170 ίππους.

Advertisement

Το plug-in υβριδικό VW Transporter θα αποδίδει 233 ίππους και το ηλεκτρικό 116, 136, 218 ή 282 ίππους.

Το νέο Transporter αναμένεται να λανσαριστεί αρχικά στη Γερμανία στις αρχές του 2025 με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στις 36.780 ευρώ.