Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο VW Golf με Mild Hybrid System

Ελλάδα 21:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο VW Golf με Mild Hybrid System

ΝΕΑ

Νέο VW Golf με Mild Hybrid System

ΝΕΑ

Η Volkswagen συνεχίζει να εξελίσσει την επόμενη γενιά Golf του 2020 ενώ πρόσφατα αποκάλυψε πως θα χρησιμοποιήσει στον κινητήρα του ένα νέο υβριδικό σύστημα 48 volt.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το Golf θα είναι εφοδιασμένο με 48V γεννήτρια μίζας και 48V μπαταρία ιόντων λιθίου. Η γεννήτρια εκκίνησης θα διαθέτει ενσωματωμένο ηλεκτρικό μοτέρ που θα παρέχει λειτουργίες ανάκτησης και ενίσχυσης ενέργειας. Σε κατάσταση ανάκτησης, το σύστημα μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική και αυτό αποθηκεύεται στη μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Αυτή η ενέργεια μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να προσφέρει “ηλεκτρική ώθηση” κατά την επιτάχυνση. Το ήπιο υβριδικό σύστημα σβήνει επίσης τον κινητήρα μόλις ο οδηγός βγάλει το πόδι του από το γκάζι. Η Volkswagen αναφέρει πως ο κινητήρας ενεργοποιείται και απενεργοποιείται χωρίς καθυστέρηση, επίσης, η διαδικασία παράγει ελάχιστες δονήσεις. Χάρη σε αυτή τη ρύθμιση, το Golf εξοικονομεί περίπου 0,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 km.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, το σύστημα θα προσφέρεται στους βενζινοκινητήρες τούρμπο με κωδικό EA211 evo 1.0 και 1.5 λίτρων που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στη συνέχεια το σύστημα θα τοποθετηθεί σταδιακά και σε άλλους κινητήρες και μοντέλα. Ενώ το ήπιο υβριδικό σύστημα θα βελτιώσει την αποδοτικότητα και θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων, η Volkswagen δήλωσε ότι “ο αποτελεσματικότερος τρόπος για τη μείωση των εκπομπών CO2 είναι η διεύρυνση των ηλεκτρικών οχημάτων σε ευρεία κλίμακα”. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η επόμενη χρονιά είναι σημαντική.

Το ID.3 θα διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 204 PS που θα επιτρέψει στο hatchback να φτάσει την τελική ταχύτητα των 160 km/h. Το πιο σημαντικό είναι ότι το μοντέλο θα προσφέρεται με πολλαπλές μπαταρίες, οι οποίες θα επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να έχει αυτονομία της τάξης των 550 km, σύμφωνα πάντα με τις νέες αυστηρότερες νόρμες που βρίσκονται σε ισχύ.