Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο VW Crafter: Με άκρως αναβαθμισμένο εσωτερικό

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο VW Crafter: Με άκρως αναβαθμισμένο εσωτερικό

ΝΕΑ

Νέο VW Crafter: Με άκρως αναβαθμισμένο εσωτερικό

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με το ανανεωμένο της επαγγελματικό βαν και όλες οι αλλαγές αφορούν την καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η ανανέωση των βαν να καθυστερεί πολύ περισσότερο συγκριτικά με τα επιβατικά, αλλά ακόμα και αυτά χρίζουν ενός facelift. Αυτό ήταν απαραίτητο στο VW Crafter που η δεύτερη γενιά του βρίσκεται στη γκάμα της εταιρείας από το 2017.

Το ασυνήθιστο με το συγκεκριμένο facelift, είναι πως η VW δεν έκανε καμία μετατροπή ή σχεδιαστική ανανέωση στο αμάξωμα και το βαν παραμένει «φτυστό» με το υπάρχον μοντέλο. Η ανανέωση αφορά αποκλειστικά και μόνο στο εσωτερικό, όπου όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες που γνωρίζουμε από τα επιβατικά του γκρουπ είναι παρούσες.

Το ψηφιακό κόκπιτ είναι το στάνταρ της VW. Ο οδηγός βλέπει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,3 ιντσών, με μία οθόνη του συστήματος infotainment δίπλα στις ίδιες διαστάσεις. Κατά επιλογή του αγοραστή, η δεύτερη μπορεί να επιμηκυνθεί στις 12,9 ίντσες.

Advertisement
Advertisement

Τα γραφικά στο infotainment είναι τελευταίας γενιάς και το κυριότερο, έχει ενσωματωθεί το ChatGPT, η τεχνητή νοημοσύνη που αρχίζει να αποτελεί τον πιο σύγχρονο ψηφιακό βοηθό, καθώς δέχεται πολλών ειδών φωνητικές εντολές.

Το τιμόνι είναι πολυλειτουργικό με αρκετούς φυσικούς διακόπτες, παρόμοια με όλα τα μοντέλα της VW. Ο επιλογέας ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου είναι επανασχεδιασμένος, ο διακόπτης για το ηλεκτρονικό χειρόφρενο έχει επανατοποθετηθεί και οι αεραγωγοί του κλιματισμού έχουν επίσης νέα σχεδίαση.

Αυτές οι μικρές αλλαγές έχουν επιτρέψει να αυξηθεί η χωρητικότητα για αντικείμενα στον κεντρικό χώρο, κάνοντας έτσι την καμπίνα ακόμα πιο πρακτική.

Advertisement

Όλα τα συστήματα ασφάλειας ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) της VW έρχονται στον στάνταρ εξοπλισμό του νέου Crafter, πλην του πιο εκλεπτυσμένου Travel Assist που θα διατεθεί με έξτρα κόστος.

Η VW δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τα κινητήρια σύνολα του νέου Crafter. Συνεπώς, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσουν οι εκδόσεις με τον 2λιτρο τετρακύλινδρο turbo ντίζελ με απόδοση 109 ή 163 ίππους, ως πισωκίνητο ή τετρακίνητο, αντίστοιχα.

Advertisement

Διαθέσιμη θα είναι και η ηλεκτρική έκδοση, το επονομαζόμενο e-Crafter που έχει έναν ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και μία μπαταρία 35,8 kWh.

Το VW Crafter facelift παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα και θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία σε λιγότερο από έναν μήνα. Συγκεκριμένα, οι προ-παραγγελίες για το νέο επαγγελματικό βαν της VW αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του Απριλίου.