Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Volvo S60 με hot έκδοση από την Polestar

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Volvo S60 με hot έκδοση από την Polestar

ΝΕΑ

Νέο Volvo S60 με hot έκδοση από την Polestar

ΝΕΑ

Σε μια μόλις εβδομάδα από τώρα, η Volvo θα δώσει μια πρώτη γεύση από την επόμενη γενιά S60 στα εγκαίνια του εργοστασίου της εταιρείας στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Αυτή θα είναι η διευκόλυνση που θα προσφέρει η συγγενική εταιρία Geely, τη συναρμολόγηση του νέου sedan, το πρώτο ουσιαστικά αυτοκίνητο της εταιρείας που κατασκευάστηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Εκτός από τις συνήθεις εκδόσεις που θα περίμενε κανείς από τα αυτοκίνητα της σειράς 60, ο κινητήρας T8 Twin στην κορυφή της γκάμας θα δημιουργήσει μια hot έκδοση, η οποία θα φέρει τις προδιαγραφές της Polestar. Αποκλειστικά για το S60, η νέα πρόταση θα τοποθετηθεί πάνω από τις εκδόσεις R Design και πρόκειται να προσφερθεί και για τα XC60 και V60 με εκκίνηση το 2019. Το Volvo S60 θα διαθέτει επίσης ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με συνολική ισχύ 400 ίππους και ροπή 640 Nm, ενώ το Polestar θα προσφέρει 415 ίππους και 670 Nm στις ΗΠΑ. Η Volvo αναφέρει πως οι αναβαθμίσεις λογισμικού θα επιτρέψουν πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων στο κιβώτιο και καλύτερη απόδοση συνολικά.

Volvo-s60-polestar-engineered-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν πολλές άλλες αναβαθμίσεις στο μενού, συμπεριλαμβανομένων και νέων ελαφρών ζαντών αλουμινίου με χρυσές δαγκάνες φρένων στο εσωτερικό τους για να προσθέσουν το κάτι παραπάνω στη συγκεκριμένη έκδοση. Οι δαγκάνες μονής δέσμης της Brembo χυτεύονται σε ένα κομμάτι και η Volvo αναφέρει πως έχουν βελτιστοποιηθεί για ακαμψία, ενώ τα τακάκια φρένων επωφελούνται από την αυξημένη ανοχή θερμότητας με τους δίσκους φρένων να υιοθετούν σχεδιασμό με σχισμές για μείωση της θερμότητας. Η Polestar θα ασχοληθεί επίσης με την ανάρτηση του S60, εγκαθιστώντας αμορτισέρ Öhlins, ενώ οι αντιστρεπτικές και τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πρόκειται να προσαρμοστούν από το Polestar 1 coupe. Το Volvo S60 του 2019 αναμένεται να παρουσιαστεί στις 20 Ιουνίου.