Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Toyota Land Cruiser: Ραντεβού το 2020

Ελλάδα 23:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Toyota Land Cruiser: Ραντεβού το 2020

ΝΕΑ

Νέο Toyota Land Cruiser: Ραντεβού το 2020

ΝΕΑ

Η Toyota παραμένει αρκετά μυστικοπαθής σε ότι αφορά τη νέα γενιά του Land Cruiser, με το υπάρχον μοντέλο να βρίσκεται στην αγορά για πάνω από μία δεκαετία, ένα στοιχείο που σίγουρα αποτελεί μία ώθηση της εταιρείας για την αντικατάστασή του.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πηγές από την Ιαπωνία, αλλά και κάποιες ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, η σχεδίαση  του νέου Land Cruiser δεν θα έχει κανένα κοινό στοιχείο με τον προκάτοχό του, καθώς η Toyota διαθέτει πλέον μία διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία, η οποία θα εκφράζεται από τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα. Το σίγουρο είναι ότι το θηριώδες ιαπωνικό τζιπ θα διαθέτει μοναδικές λεπτομέρειες, χωρίς να χαθεί η παραμικρή υποψία ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σκληροτράχηλα μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί.

2018_Toyota_Land_Cruiser_05_719A6D638AEA59AAFD002AF243393B506672C6A1-chariatis-530

Και στη νέα γενιά, το Land Cruiser θα διαθέτει μεγάλες διαστάσεις, με το μήκος του να φτάνει σχεδόν τα 5 μέτρα, το ύψος να κυμαίνεται ελάχιστα κάτω από τα δύο μέτρα, ενώ το μεγάλο μεταξόνιο, με τους Ιάπωνες να αναφέρουν ότι θα φτάνει τα 2.850 mm, θα προσφέρει τον ανάλογο χώρο για τους επιβάτες. Οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα τεχνολογικά καλούδια της εποχής (ασύρματη φόρτιση smartphone), αλλά και ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφάλειας, το Toyota Safety Sense P, που περιλαμβάνει κάμερα εντός του οχήματος και ραντάρ ακρίβειας χιλιοστού τοποθετημένο στην μπροστινή μάσκα για να βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης ανιχνεύοντας εμπόδια και εφαρμόζοντας αυτόματα τα φρένα εάν εκτιμήσει επικείμενη σύγκρουση.

Advertisement

toyota_land_cruiser_05-chariatis-640

Τέλος, κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας V6 κινητήρας βενζίνης 3,4 λίτρων, με θεωρητική ισχύ 422 ίππων και θα συνοδεύεται από ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Advertisement