Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Toyota GR 86 το 2021

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Toyota GR 86 το 2021

ΝΕΑ

Νέο Toyota GR 86 το 2021

ΝΕΑ

Το επερχόμενο σπορ μοντέλο της Toyota ίσως δανειστεί τον νέο 2.0 turbo κινητήρα της Supra, ο οποίος αποδίδει 260 ίππους και 400 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota έχει ξεκινήσει να αναβαθμίζει τα μοντέλα της, “σφινώνοντας” ένα GR κάπου ανάμεσα στην ονομασία τους. Τα GR μοντέλα έχουν σκοπό να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες εκδόσεις και συγκεκριμένα φέρουν ένα πιο αναβαθμισμένο μηχανολογικό σύνολο, καθώς και μια πιο σπορ εμφάνιση. Εκτός από τα Toyota GR Yaris, GR Corolla και GR C-HR, η ιαπωνική εταιρεία έβαλε στο στόχαστρό της το γνώριμο σπορ GT86.

Δείτε εδώ το Toyota GR Yaris να σηκώνει σκόνη (video)

Advertisement
Advertisement

Σε συνεργασία με τη Subaru, η Toyota θα σχεδιάσει ένα νέο GT86, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2021. Το επόμενης γενιάς πισωκίνητο μοντέλο θα έχουν την κλασική σιλουέτα του σπορ αυτοκινήτου, ωστόσο κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν ότι ίσως να έχουμε ένα εντελώς ριζικά αλλαγμένο 86άρι, με ανοιχτή οροφή. Αφήνοντας όμως αυτό το μυστηριώδες μοντέλο στην άκρη για σήμερα, φήμες θέλουν η Toyota να ονομάσει το νέο της μοντέλο GR 86, αν κρίνουμε ότι το μοτέρ που λέγεται ότι θα εφοδιάζεται είναι αρκετά πιο αποδοτικός σε σχέση με τον σημερινό 2.0 boxer των 200 ίππων.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κάτω από το καπό του επερχόμενου GR 86 (;) θα βρίσκεται ένας 2.4 κινητήρας με turbo, αγγίζοντας την ιπποδύναμη των 260+ ίππων και 375 Nm ροπής. Παράλληλα, η Toyota λάνσαρε μια νέα έκδοση της Supra με κινητήρα 2.0 turbo 260 ίππων και 400 Nm ροπής, γεγονός που δεν αναιρεί την πιθανότητα να δούμε ακριβώς το ίδιο μηχανολογικό σύνολο και στη νέο σπορ 86άρι. Μάλιστα, το τελευταίο θα προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ η Supra φέρει αποκλειστικά το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF.

Το μυστηριώδες μοντέλο έχει ανοιχτή οροφή και εντελώς νέα αισθητική.