Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Toyota Camry Hybrid στο Παρίσι

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Toyota Camry Hybrid στο Παρίσι

ΝΕΑ

Το νέο Toyota Camry Hybrid στο Παρίσι

ΝΕΑ

Το όνομα Camry κάνει ξανά την εμφάνισή του στην Ευρώπη έπειτα από 14 χρόνια και η Toyota το παρουσίασε και επίσημα στο Παρίσι, περιμένοντας πολλά από το παγκόσμιο best seller της που έρχεται να αντικαταστήσει το Avensis. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το Camry Hybrid αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της ιαπωνικής εταιρίας στα σεντάν της κατηγορίας D/E και στη Γηραιά Ήπειρο καθώς οι πωλήσεις του Avensis τα τελευταία χρόνια δεν ήταν οι αναμενόμενες με αποτέλεσμα η Toyota να σταματήσει την παραγωγή του.

toyota-camry-hybrid-2019-europe-640-3

Η 8η γενιά του Camry ξεχωρίζει για την άνεση, την ήσυχη καμπίνα και την υψηλή ποιότητα κύλισης σύμφωνα με την Toyota, χωρίς να αφήνει απέξω τους ανήσυχους οικογενειάρχες αφού υπόσχεται και “fun to drive” εμπειρία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Ιάπωνες.

Advertisement
Advertisement

toyota-camry-hybrid-2019-europe-640

Στο εσωτερικό σχεδόν όλες οι επιφάνειες είναι μαλακές στην αφή και οι ενδιαφερόμενοι έχουν την επιλογή μεταξύ ανοιχτόχρωμου και σκουρόχρωμου διακόσμου. Η πρώτη οψιόν είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με δερμάτινο σαλόνι, ενώ στη σκουρόχρωμη υπάρχει και η επιλογή για καθίσματα με επένδυση από ύφασμα.

Advertisement

Το ταμπλό παρουσιάζεται μοντέρνο σε σχεδίαση και το σύστημα ψυχαγωγίας-πληροφόρησης φέρει οθόνη αφής με διαγώνιο 8 ίντσες αλλά και έγχρωμο Head-up Display (HUD) δέκα ιντσών.

toyota-camry-hybrid-2019-europe-640-4

Advertisement

Ο στάνταρ εξοπλισμός παρουσιάζεται ιδιαίτερα “προικισμένος” καθώς το Camry φέρει το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού Toyota Safety Sense το οποίο περιλαμβάνει τα υποσυστήματα Pre-Collision System (PCS) με λειτουργία ανίχνευσης πεζών, ενεργό cruise control, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας -με υποβοήθηση στο τιμόνι- αυτόματη ενεργοποίηση για την μεγάλη σκάλα και σύστημα υποβοήθησης με τις πινακίδες στο δρόμο. Παράλληλα ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και Blind Spot Monitor (BSM) με σύστημα προειδοποίησης για επερχόμενα οχήματα, ανιχνευτές sonar εμπρός και πίσω για τις γωνίες.

Εντύπωση προκαλεί η δυνατότητα που δίνει η Toyota για κλασικό διαιρούμενο “πάγκο” (60:40) για τα πίσω καθίσματα ή για ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα (40:20:40) με ρυθμιζόμενη κλίση για την πλάτη (!), μεγάλα προσκέφαλα και αντίστοιχα μεγαλύτερο “τεμπέλη” στο κέντρο.

toyota-camry-hybrid-2019-europe-640-2

Advertisement

Το Camry Hybrid χρησιμοποιεί έναν 4κύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού με χωρητικότητα 2,5 λίτρα, ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα για μία συνολική απόδοση που ανέρχεται στους 218 ίππους με την Toyota να κάνει λόγο για μέση κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 4,2 λίτρα ανά 100 χλμ. και εκπομπές CO2 98 g το χιλιόμετρο.

Περισσότερα για τη νέα προσθήκη στην ευρωπαϊκή γκάμα της Toyota σύντομα, καθώς η ιαπωνική εταιρία δεν προχώρησε στην αποκάλυψη όλων των χαρακτηριστικών του Camry Hybrid.