Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο teaser του CUPRA Leon

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο teaser του CUPRA Leon

ΝΕΑ

Νέο teaser του CUPRA Leon

ΝΕΑ

Η CUPRA δοκιμάζει την επόμενη καυτή έκδοση του νέου Leon, η οποία θα υιοθετεί για πρώτη φορά plug-in hybrid τεχνολογία. Θα αποκαλυφθεί στις 20 Φεβρουαρίου και θα διατίθεται σε εκδόσεις Sportstourer αλλά και hatchback.

Advertisement
Advertisement

 

Ο εμπρός προφυλακτήρας φιλοξενεί μια τεράστια εισαγωγή αέρα. Πάνω από αυτόν θα εδράζεται μια μάσκα παρόμοια με εκείνη του τελευταίου Leon, με το χάλκινο λογότυπο CUPRA. Το CUPRA Leon διαχωρίζεται από τους συμπατριώτες του της SEAT με ένα μοναδικό σύστημα διπλής απόληξης στην εξάτμιση, βαθύτερο πίσω διαχύτη και μια μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα. Μπορούμε επίσης να περιμένουμε ακόμη πιο ειδική ρύθμιση πλαισίου ανάρτησης μαζί με ένα σύνολο αναβαθμισμένων φρένων της Brembo. Το CUPRA Leon είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο, σύμφωνα με τον CEO της μάρκας Wayne Griffiths, θα γίνει “ο βασιλιάς των Leon”. Ο Griffiths πρόσθεσε ότι “με την κυκλοφορία του νέου CUPRA Leon, θα ενισχύσουμε το σήμα CUPRA δίνοντας μια νέα ταυτότητα με ένα εμβληματικό αυτοκίνητο”. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το Leon θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο κινητήρα που πρωτοπαρουσιάστηκε στο πρωτότυπο CUPRA Formentor. Αυτός είναι 1.4 λίτρων και με την αρωγή ηλεκτρικού μοτέρ θα παράγει έως και 250 ίππους αλλά και λιγότερα από 50 g/km CO2″.

Παράλληλα, ο Griffiths είπε πως: “Πρέπει να εξετάσουμε πλέον και την απόδοση των υβριδικών μας. Προς το παρόν, η συνδυασμένη ισχύ είναι καλή, αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα μπορούσαμε να δούμε – για παράδειγμα, ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στον πίσω άξονα”. Ο Griffiths εξήγησε επίσης ότι οι συζητήσεις είναι “εν εξελίξει” για ένα ολοκαίνουριο μοντέλο Cupra αμιγώς ηλεκτρικό με βάση την πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο Tavascan. Παράλληλα με την αποκάλυψη του CUPRA Leon, η μάρκα θα αποκαλύψει επίσης το πρόγραμμα μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένου του CUPRA Leon Competición όπως επίσης και του ηλεκτρικού αγωνιστικού CUPRA e-Racer..

Advertisement
Advertisement