Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο supercar από την Koenigsegg το 2020

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο supercar από την Koenigsegg το 2020

ΝΕΑ

Νέο supercar από την Koenigsegg το 2020

ΝΕΑ

Ένα νέο μοντέλο με εξηλεκτρισμένο 5.0 V8 κινητήρα και πιο προσιτό κόστος έχει στα πλάνα της η Koenigsegg για το 2020.

Advertisement
Advertisement

Τη διεύρυνση του αγοραστικού κοινού της φαίνεται πως σχεδιάζει η Koenigsegg με την έλευση ενός νέου μοντέλου μεγαλύτερης παραγωγής και χαμηλότερου κόστους που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020. Το νέο αποκάλυψε το αφεντικό και ιδρυτής της Σουηδικής εταιρίας Christian von Koenigsegg ο οποίος σε συνέντευξή του σημείωσε πως πλέον η Koenigsegg είναι σε θέση να υποστηρίξει την αύξηση της παραγωγής της χάρη στην επένδυση των 130 εκατ. λιρών από την κινέζικη εταιρία New Electric Vehicle Sweden για την αγορά μεριδίου 20% των μετοχών της Koenigsegg.

Η συνεργασία των δύο εταιριών αναμένεται μάλιστα να επεκταθεί και σε αρκετά νέα project. Το πρώτο δείγμα πάντως θα αποκαλυφθεί πολύ γρήγορα καθώς μέσα στο 2020 αναμένεται ένα νέο μοντέλο το οποίο θα κυμαίνεται κάτω από το 1 εκατ. ευρώ, τιμή που είναι μισή από αυτή του Regera που σήμερα είναι το φθηνότερο μοντέλο της Koenigsegg.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη του νέου μοντέλου έχει ξεκινήσει πριν από περίπου δύο χρόνια όμως η πρόσφατη συμφωνία με την NEVS έδωσε τη δυνατότητα για επιτάχυνση της διαδικασίας. Η Koenigsegg δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της σε ότι αφορά τις προδιαγραφές του νέου supercar και το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως θα χρησιμοποιεί τον 5λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα σε συνδυασμό με κάποιο σύστημα εξηλεκτρισμού. Μεταξύ άλλων ο κινητήρας αναμένεται να χρησιμοποιεί ένα σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου των βαλβίδων το οποίο δεν χρησιμοποιεί εκκεντροφόρους αλλά ρυθμίζει την βύθιση κάθε βαλβίδας με αυτόνομο μηχανισμό προς όφελος τόσο της οικονομίας όσο και της απόδοσης.

 

 

Advertisement