Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Renault Talisman

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Renault Talisman

ΝΕΑ

Νέο Renault Talisman

ΝΕΑ

Διαθέσιμο από το καλοκαίρι, το νέο Renault Talisman, έχει έντονο σχήμα, αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων και νέα σειρά ισχυρών και αποδοτικών κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

 

Ο σχεδιασμός του Talisman ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο ατού του. Οι τελευταίες αλλαγές σε αυτό συμβάλουν για να ενισχύσουν το στυλ και την ταυτότητα της μάρκας. Το εμπρόσθιο τμήμα έχει νέα μάσκα που τώρα είναι εφοδιασμένη με εγκάρσια χρωμιωμένα τμήματα και τροποποιημένο προφίλ προφυλακτήρα. Όλα τα μοντέλα της γκάμας του Talisman έχουν LED φώτα τεχνολογίας LED MATRIX, με το χαρακτηριστικό φωτεινό σχεδιασμό σχήματος «C», ο οποίος ενισχύει την ταυτότητα Renault. Στο πίσω μέρος, οι «καθαρές» γραμμές υπερισχύουν με τα LED φώτα να ξεχωρίζουν και να είναι πλαισιωμένα από εξαρτήματα χρωμίου. Η οπίσθια εγκατεστημένη κεραία (σε σχήμα πτερυγίων καρχαρία) βελτιώνει την ποιότητα του συστήματος πολυμέσων του Talisman, δίνοντάς του παράλληλα μια νέα σπορ εμφάνιση. Η εμφάνιση ολοκληρώνεται με μία σειρά νέων, μοναδικών χρωμάτων με τη Baltic Grey, Vintage Red και Highland Grey. Νέοι τροχοί έχουν συμπληρώνουν την εμφάνιση (Pierre 17, Stellar 18 και Sato 19 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Καθώς ο οδηγός πλησιάζει στο όχημα, ενεργοποιείται μια… ακολουθία φωτισμού, που περιλαμβάνει: Αρχικά την λειτουργία των φώτων, τον φωτισμό της λαβής στην πόρτα και ακολουθούν τα εσωτερικά φώτα, όταν ο οδηγός περάσει στο εσωτερικό.

Σχεδίαση εσωτερικού χώρου

Advertisement

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στο σχεδιασμό του θαλάμου επιβατών του νέου Talisman μέχρι τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Ένα νέο χρωμιωμένο περίγραμμα τονίζει το σχήμα της κεντρικής κονσόλας, που έχει νέο ambient φωτισμό, ενώ ένα νέο φινίρισμα από ξύλο Ceruse στο ταμπλό και στις πόρτες προσθέτει επιπλέον κομψότητα στην έκδοση Initale Paris. Για ένα πιο εξατομικευμένο εσωτερικό χώρο, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν πλέον να επιλέξουν από μια σειρά από 8 προκαθορισμένες λειτουργίες φωτισμού διάθεσης μέσω των ρυθμίσεων Multi-Sense από την οθόνη 10,2 ιντσών.

Renault Talisman S-Edition: Οικογενειακό είναι το μάτι σου…

Το νέο Talisman είναι πιο άνετο και εργονομικό από ποτέ, με έναν ηλεκτροχρωμικό καθρέφτη οπισθοπορείας. Ένας σταθμός βάσης ασύρματου τηλεφώνου έχει προστεθεί στην κεντρική κονσόλα, ενώ οι πίνακες εξαερισμού διαθέτουν πλέον ψηφιακή οθόνη για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας βρίσκεται τώρα στο τιμόνι για μια πιο φιλική προς το χρήστη εμπειρία. Τα υλικά της ταπετσαρίας έχουν αναβαθμιστεί με επιλογές από το πακέτο δεύτερης βαθμίδας εξοπλισμού «Intens». Το δέρμα Riviera έχει τρεις επιλογές χρωμάτων: Ανοιχτόχρωμο Άσπρο-Γκρι, Castenyera Brown και Μαύρο Τιτανίου. Το Initiale Paris επίπεδο εξοπλισμού προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε δύο τύπους επένδυσης δέρματος Nappa σε χρώμα: Black Titanium ή Light Sand-Grey.

Advertisement

Αυτόνομη οδήγησης επιπέδου 2

Το φάσμα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας έχει αναβαθμιστεί ώστε να περιλαμβάνει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης επιπέδου 2 που ονομάζεται Highway & Traffic Jam Companion. Αυτό λειτουργεί από 0 έως 160 χλμ και μπορεί ακόμη και να φέρει το αυτοκίνητο σε πλήρη ακινητοποίηση χωρίς να επεμβαίνει ο οδηγός.

Advertisement

Το Talisman εξακολουθεί να είναι το μοναδικό μοντέλο του τμήματος που διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης, το οποίο είναι στάνταρ. Η Renault το ονομάζει 4Control και συνδυάζεται με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ για να εξασφαλίσει «σταθερότητα και άνεση».

Κινητήρες: Νέος 1.300σάρης turbo με 160 ίππους

Στην σειρά κινητήρων του Talisman έχει προστεθεί ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 1,3 λίτρων turbo στο μοντέλο TCe 160, το οποίο προσφέρεται αποκλειστικά με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (επτά ταχυτήτων). Ο κινητήρας παράγει 160 ίππους και 270 Nm ροπής.

Η coupe εκδοχή του Talisman στα πλάνα της Renault

Το πιο ισχυρό TCe 225 εξακολουθεί να εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.800 κ.εκ.(από το Renault Megane RS και την Alpine A110) με απόδοση 225 ίππων και ροπή 300 Nm. Είναι επίσης συνδεδεμένο με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων. Η σειρά πετρελαιοκινητήρων περιλαμβάνει δύο μοτέρ: Το τετρακύλινδρο 1,7 λίτρων dCi με κινητήρα 120 ή 150 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, καθώς και το 2.0 d Blue dCi με 160 ή 200 ίππους.