Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Renault Clio σε ψηφιακή απεικόνιση

Ελλάδα 1:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Renault Clio σε ψηφιακή απεικόνιση

ΝΕΑ

Το νέο Renault Clio σε ψηφιακή απεικόνιση

ΝΕΑ

Καθώς πλησιάζει η ώρα της αντικατάστασης του Renault Clio, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν σε μια ψηφιακή απεικόνιση που μας δίνει μια ιδέα για το πώς θα δείχνει το δημοφιλές supermini.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η αντικατάσταση του Clio είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τη Renault καθώς πρόκειται για το πιο δημοφιλές και καλοπουλημένο μοντέλο της. Παρά την ηλικία του το τρέχον Clio ήταν πέρσι το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Γαλλία και το δεύτερο καλύτερο στην Ευρώπη.

Η νέα, πέμπτη γενιά θα κάνει πρεμιέρα το 2019 και η αισθητική του αναμένεται να συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία από την υπάρχον μοντέλο αλλά και πινελιές που χαρακτηρίζουν τα νέα Renault. Χρησιμοποιώντας ως βάση κάποιες φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων που έχουμε δει σε φάση δοκιμών η ψηφιακή απεικόνιση δείχνει να νέο Clio θα διαθέτει φωτιστικά σώματα LED σε μορφή αντιστραμμένου C και μάσκα που θυμίζει αρκετά αυτή του Megane. Επιπλέον η οροφή έχει μια αρκετά έντονη καμπυλότητα, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει την παρουσία αρκετού αέρα για τα κεφάλια των επιβατών, προς όφελος της άνεσης και της ευρυχωρίας.

Το νέο Clio πιθανότατα θα βασίζεται στη νέα ευέλικτη πλατφόρμα CMP-B και θα διατίθεται με τους νέου κινητήρες 1.3 και 1.5 λίτρων που θα συνοδεύουν τα Renault και Nissan. Επίσης αναμένεται πως το νέο μοντέλο θα κάνει και ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ποιότητας των υλικών στο εσωτερικό προκειμένου να βρεθεί πολύ κοντά στα Polo και Fiesta που αποτελούν τους κυριότερους αντιπάλους στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

rendering-2019-renault-clio3456754harpi640