Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από το VW ID.R (Video)

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από το VW ID.R (Video)

ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από το VW ID.R (Video)

ΝΕΑ

Με τον Romain Dumas στη θέση του οδηγού και χρόνο 6:05.336”, το ID.R της VW έγινε το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει περάσει από την πίστα του Nürburgring.

Advertisement
Advertisement

 

Τα ρεκόρ είναι για να «σπάνε» και έτσι το VW ID.R, με χρόνο 6:05.336” πήρε τη θέση του NIO EP9, το Κινέζικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τους 1.360 ίππους, την τετρακίνηση και τον Peter Dumbreck πίσω από το τιμόνι, στην κορυφή της λίστας με τα ταχύτερα ηλεκτρικά που έχουν περάσει από το Nürburgring. Το ρεκόρ έγινε με πολύ μεγάλη διαφορά στο χρόνο, μια και το πολύ δυναμικό NIO EP9 έκανε 40.564” περισσότερα σημειώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ (6:45.900”). Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο από το νέο ρεκόρ στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πέτυχε το ID.R είναι και το ότι είχε μέση ωριαία ταχύτητα κατά τη διάρκεια του γρήγορου γύρου, σχεδόν 207 χλμ./ώρα (206,96).

Advertisement
Advertisement

Μετά την επίτευξη του ρεκόρ, ο Romain Dumas δήλωσε περήφανος για την κατάκτηση αυτή. «Το ID.R ήταν τέλειο σήμερα, ιδανικά προετοιμασμένο για την πίστα του Nürburgring και για μένα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο ως εμπειρία, να αισθάνομαι αυτή τη συγκλονιστική επιτάχυνση και τις εκπληκτικές ταχύτητες μέσα στις στροφές» είπε μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Προέδρου της VW, Herbert Diess, που δήλωσε πολύ χαρούμενος για το επίτευγμα «στην πιο απαιτητική πίστα του κόσμου, που αποτελεί παράλληλα και το απόλυτο πεδίο δοκιμών για τα αυτοκίνητα παραγωγής». Η σημασία του ρεκόρ για την VW είναι πολύ μεγάλη, με δεδομένο το ότι προετοιμάζεται για το λανσάρισμα του πρώτου από μια σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά- με πρώτο από αυτά το ID.3.

Advertisement

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του ID.R είναι πως η απόδοση των ηλεκτροκινητήρων του είναι 680 ίπποι με 66,3 kgm ροπής και προφανώς τη μεγάλη διαφορά κάνουν τόσο το συγκρατημένο βάρος όσο και τα αεροδυναμικά βοηθήματα.

 

Advertisement