Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Range Rover Sport: No Compromise (+video)

Ελλάδα 0:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Range Rover Sport: No Compromise (+video)

ΝΕΑ

Range Rover Sport: No Compromise (+video)

ΝΕΑ

Το νέο και άκρως εντυπωσιακό Range Rover Sport δείχνει με την πρώτη ματιά τόσο οικείο αλλά και τόσο φρέσκο. Το στιλ, οι πληθωρικές διαστάσεις, η πολυτέλεια και η σημασία στη λεπτομέρεια το κάνουν να ξεχωρίζει. No Compromise, λοιπόν (*Χωρίς Συμβιβασμούς).

Advertisement
Advertisement

Το νέο και άκρως εντυπωσιακό Range Rover Sport δείχνει με την πρώτη ματιά τόσο οικείο αλλά και τόσο φρέσκο. Το στιλ, οι πληθωρικές διαστάσεις, η πολυτέλεια και η σημασία στη λεπτομέρεια το κάνουν να ξεχωρίζει.

Διατηρώντας τις κλασικές αναλογίες με το επιβλητικό σχεδιασμό, η σιλουέτα του μεγάλου βρετανικού SUV έχει αποκτήσει μια πιο εκλεπτυσμένη όψη μέσα από την απλοποίηση των γραμμών και το ραφινάρισμα κάθε λεπτομέρειας.

Από την άλλη, τι να πει κανείς φυσικά για το εσωτερικό του Range Rover Sport. Παραμένει υπεράνω κριτικής σε ότι αφορά τα υψηλά επίπεδα ποιότητας και πολυτέλειας αλλά και σε συνολικό φινίρισμα. Τα νέα infotainment Pivi/Pivi Pro (με νέα απλούστερα γραφικά, μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και over-the-air αναβαθμίσεις), δίνουν πραγματικά βροντερό παρών στην υπερπολυτελή καμπίνα του νέου Range Rover Sport.

Advertisement
Advertisement

Ένα νέο σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα της καμπίνας καθώς και το Active Road Noise Cancellation (ενεργός περιορισμός ανεπιθύμητων θορύβων κατά 4 dB), βελτιώνουν περαιτέρω το ευ ζην και υπερθεματίζουν την ευεξία στην καμπίνα του πολυτελούς βρετανικού SUV.

To Range Rover Sport προσαρμόζεται με χαρακτηριστική ευκολία στις επιθυμίες του οδηγού του. Έτσι στην κυκλοφοριακή συμφόρηση και χάρη στην plug-in υβριδική του τεχνολογία κινείται αθόρυβα εξασφαλίζοντας κορυφαίο επίπεδο άνεσης, ενώ αν όποιος κάθεται πίσω από το τιμόνι του εξαντλήσει τη διαδρομή στο γκάζι θα τον αποζημιώσει με εξαιρετικές επιδόσεις.

Advertisement

Την ίδια στιγμή και παρά τη μεγάλη του ισχύ, τις πολύ καλές επιδόσεις, την τετρακίνηση και τις σεβαστές του διαστάσεις η plug-in υβρική του τεχνολογία εξασφαλίζει ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων και την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Advertisement

Η ολοκληρωμένη γκάμα του νέου Range Rover Sport περιλαμβάνει δύο plug-in υβριδικά σύνολα στα οποία συνδυάζονται ένας εξακύλινδρος κινητήρας βενζίνης 3.000 κυβικών, ένας ηλεκτροκινητήρας 143 ίππων (105 KW) καθώς και μια μπαταρία 38,2 kWh που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο.

H συνδυαστική απόδοση του συστήματος φτάνει είτε τους 460 ίππους είτε τους 550 με την ροπή σε κάθε περίπτωση να αγγίζει τα 560 Nm. Η αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μπορεί να γίνει με ταχύτητες έως και 140 χλμ./ ώρα, ενώ στον κύκλο WLTP η ηλεκτρική αυτονομία είναι έως και 114 χιλιόμετρα. Τιμή που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης ακόμα και δύο ημερών.

Advertisement

Εξαιτίας της μεγάλης ηλεκτρικής αυτονομίας, η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων είναι, όπως προαναφέραμε, εξαιρετικά χαμηλές με μέσες τιμές από 0,8 έως 0,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και από 18 έως 20 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Από την άλλη πλευρά οι επιδόσεις είναι ανάλογες του δυναμικού χαρακτήρα με το 0-100 χλμ./ ώρα για την κορυφαία PHEV έκδοση των 550 ίππων να ολοκληρώνεται σε μόλις 5,4 δεύτερα και για αυτή των 460 ίππων σε 5,8.

Το νέο Range Rover Sport με την έξυπνη τεχνολογία PHEV, κινείται στο δρόμο με έναν πρωτόγνωρα βελούδινο τρόπο που όμοια του σίγουρα δεν θα συναντήσεις σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο της αγοράς. Όσο και να ψάξεις. Το Range σε μεταφέρει στο δικό του μαγικό κόσμο, ο οποίος σε εμβολιάζει με αίσθημα αυτοπεποίθησης, μέγιστης ασφάλειας αλλά και απαράμιλλης χλιδής.

Η γκάμα του Range Rover Sport περιλαμβάνει και την πιο ισχυρή έκδοσή του με τον V8 των 4,4 λίτρων που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 635 ίππους, ενώ και συνολικά τρεις εκδόσεις του εξακύλινδρου diesel των 3.000 κυβικών. Με απόδοση 249, 300 και 350 ίππων εξασφαλίζουν τόσο πολύ καλές επιδόσεις όσο και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το νέο Range Rover Sport είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευάσει ποτέ οι Βρετανοί, γιατί αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της σύγχρονης αυτοκινητικής κουλτούρας χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό. Μπορείτε να το δείτε από κοντά και να το γνωρίσετε στη Spanos Luxury Cars στη Λ.Συγγρού 367.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Range Rover Evoque PHEV στη Σπανός Α.Ε. (video)
Στην SPANOS LUXURY CARS η απόλυτη καυτή έκδοση του Defender
Το σπέσιαλ Range Rover που το είχαν… διασημότητες