Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο pick-up σχεδιάζει η VW

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο pick-up σχεδιάζει η VW

ΝΕΑ

Νέο pick-up σχεδιάζει η VW

ΝΕΑ

Η Volkswagen εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην κατασκευή ενός μεγαλύτερου pick-up από αυτό που διαθέτει ήδη στη μεσαία κατηγορία των ημιφορτηγών και φτιάχνεται στις Η.Π.Α. Το τελευταίο θα μπορούσε να κατασκευαστεί στο Τενεσί, όπως διέρρευσαν τελευταία κάποιες έγκυρες πηγές. Παράλληλα θέλει ακόμη ένα SUV στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το pickup, ένα παράγωγο του μεγάλου crossover του Atlas, αναμένεται να παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη ως έκπληξη μαζί με μια νέα έκδοση του Atlas που έχει ήδη προγραμματιστεί για παραγωγή. Εκπρόσωπος της VW αρνήθηκε να σχολιάσει το νέο concept. Οι αξιωματούχοι της εταιρίας θέλουν να ενισχύσουν τις πωλήσεις σε περιοχές όπως είναι οι Η.Π.Α. με ένα προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες της χώρας. Το σχέδιο περιλαμβάνει παράλληλα την εκκίνηση ενός νέου συμπαγούς crossover που προορίζεται για την Αμερική το 2020, με βάση όχι το T-Roc που πωλείται στην Ευρώπη, αλλά και το πρωτότυπο “Powerful Family SUV” που παρουσιάστηκε στο Πεκίνο.

Οι καταναλωτές των ΗΠΑ μετατοπίζονται ολοένα και περισσότερο στα ελαφρά ημιφορτηγά – κυρίως crossover, SUV και pickup – ζητώντας από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επανεξετάσουν τα σχέδια των προϊόντων τους. Η Ford λέει ότι μια διευρυμένη σειρά ελαφρών ημιφορτηγών θα αντιπροσωπεύει το 86% του όγκου πωλήσεων των ΗΠΑ μέχρι το 2020, από το 70% που είναι σήμερα. Στις ΗΠΑ το περασμένο έτος, τα ελαφρά φορτηγά αντιπροσώπευαν μόλις το 23% των πωλήσεων της μάρκας VW, σε σύγκριση με το 64% της συνολικής αγοράς.

Advertisement
Advertisement