Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Opel Grandland X Plug-in Hybrid4 με 300 ίππους

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Opel Grandland X Plug-in Hybrid4 με 300 ίππους

ΝΕΑ

Νέο Opel Grandland X Plug-in Hybrid4 με 300 ίππους

ΝΕΑ

Η Opel αποκάλυψε την πρώτη υβριδική, plug-in έκδοση του Grandland X, η οποία έρχεται με 300 άλογα και πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση 2,2 lt./100 km.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Opel Grandland X Plug-in Hybrid4 χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν 1.600άρη turbo βενζινοκινητήρα 200 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες 109 PS, για να προσφέρει συνδυαστική ισχύ 300 ίππων.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι ο ένας στο εμπρόσθιο και ο ένας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με τον πρώτο να συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ τον δεύτερο να στέλνει τη ροπή του όποτε χρειαστεί στον πίσω άξονα, δημιουργώντας έτσι μια «οικολογική» τετρακίνηση.

Τα ηλεκτρικά μοτέρ αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 13.2 kWh, ενώ μπορούν να προσφέρουν κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρισμό για αποστάσεις έως και 50 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Συνδυαστικά πάντως με τον βενζινοκινητήρα η Opel ανακοινώνει μια πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση 2.2 lt./100 km και εκπομπές CO2 49 g/km (κατά κύκλο WLTP1/NEDC2).

Το νέο Grandland X Hybrid4 θα έχει 4 προγράμματα οδήγησης (κίνηση μόνο με ηλεκτρισμό, υβριδικό, τετρακίνητο και Sport), κάθε ένα εκ των οποία θα διαμορφώνει και τα χαρακτηριστικά της κίνησής του. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνεται από εξωτερική πηγή ρεύματος μέσω καλωδίου 3.3 kW (προαιρετικά και 6.6 kW), με την μπαταρία να τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα για να μην κλέβει χώρο από το πορτ-μπαγκάζ.

Advertisement

Όσο για το χρόνο φόρτισής της, η Opel τονίζει ότι αυτός εξαρτάται από το είδος της πρίζας φόρτισης δίνοντας ως παράδειγμα ότι μέσω φορτιστή-wallbax 7.4 kW η μπαταρία μπορεί να «γεμίσει» σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Advertisement

Επιπλέον των παραπάνω το νέο Grandland X Hybrid4 διαθέτει και τεχνολογία ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση και την επιβράδυνση, που το βοηθά να στείλει ρεύμα στην μπαταρία, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής της λειτουργίας «One Pedal Driving», μέσω της οποίας ο οδηγός φρενάρει το αυτοκίνητο απλά αφήνοντας το πεντάλ του γκαζιού.

Τέλος, η Opel έχει εφοδιάσει το νέο μοντέλο με όλες τις νεότερες υπηρεσίες τηλεματικής αλλά και τις υπηρεσίες Free2Move, που προσφέρουν πρόσβαση σε πάνω από 85.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Το νέο Opel Grandland X Hybrid4 θα παραδοθεί στους πρώτους πελάτες στις αρχές του 2020, με τις παραγγελίες να είναι διαθέσιμες μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για το πρώτο plug-in υβριδικό όχημα της Opel, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την πλήρη «ηλεκτροποίηση» της γκάμας της εταιρείας μέχρι και το 2024.

Advertisement