Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Nissan Skyline με λειτουργία ημιαυτόνομης οδήγησης

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Nissan Skyline με λειτουργία ημιαυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Νέο Nissan Skyline με λειτουργία ημιαυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Η Nissan παρουσίασε το ανανεωμένο Skyline sedan (για την αγορά της Ιαπωνίας) το οποίο έχει την τελευταία γενιά της εφαρμογής ProPILOT 2.0.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan παρουσιάζει το ProPILOT 2.0 ως το πρώτο σύστημα βοήθειας του οδηγού, το οποίο συνδυάζει την λειτουργία του συστήματος πλοήγησης και του cruise control με την αυτόνομη οδήγηση. Το σύστημα σχεδιάστηκε για χρήση σε αυτοκινητόδρομο (από έξοδο σε έξοδο) αυστηρά με την χρήση του συστήματος πλοήγησης.

Για να λειτουργήσει το σύστημα πρέπει ο οδηγός να προγραμματίσει τον προορισμό του μέσω του navigation system και να επιλέξει προκαθορισμένη διαδρομή. Μόλις μπει σε αυτοκινητόδρομο μπορεί να ενεργοποιήσει την επιλογή semi-autonomous driving system ημιαυτόνομη οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan υποστηρίζει πως το σύστημα προσφέρει απόλυτη ασφάλεια για την οδήγηση χωρίς να κρατάτε το τιμόνι όσο το όχημα κινείται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας. Αν θέλετε να αλλάξετε πορεία πρέπει να πάρετε εσείς τον έλεγχο του οχήματος. Το σύστημα επίσης ελέγχει την προσοχή του οδηγού κατά την διάρκεια της αυτόνομης λειτουργίας με έκτακτες ειδοποιήσεις (alerts), αν αυτός δεν ανταποκριθεί παίρνει τον έλεγχο του οχήματος ανάβει τα alarm (φώτα στάσης) και ακινητοποιεί αργά τοπ αυτοκίνητο.

Advertisement

Μαζί με το ProPILOT 2.0, το νέο Skyline, έχει και αλλαγές στην εμφάνιση. Χαρακτηριστική είναι η «μάσκα» V-Motion και τα πίσω στρογγυλά φωτιστικά σώματα. Τα τελευταία είναι σχεδιασμένα να θυμίζουν παλαιότερα μοντέλα Skyline. Οι μελλοντικοί αγοραστές Skyline μπορούν να επιλέξουν τέσσερα μοντέλα: GT, GT Type P, GT Type SP, και 400R. Το τελευταίο (όπως σωστά μαντέψατε) έχει τον κινητήρα των 400 ίππων από το R33 GT-R Nismo 400R (twin-turbo 3000 κ.εκ. V6), όταν τα άλλα έχουν μοτέρ 300 ίππων.

Advertisement