Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault-Nissan: «Συμμαχία» με Waymo για τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault-Nissan: «Συμμαχία» με Waymo για τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Renault-Nissan: «Συμμαχία» με Waymo για τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Οι τρεις εταιρείες θα δημιουργήσουν κοινές εταιρείες σε Γαλλία και Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

Renault και Nissan ανακοίνωσαν την συνεργασία με την Waymo με στόχο την ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης που θα μεταφέρουν επιβάτες αλλά και πακέτα.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν αποκλειστικά για την ανάπτυξη τεχνολογιών για αυτόνομα οχήματα οι οποίες θα εφαρμοστούν αρχικά για τη Γαλλία και την Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

Η εν λόγο συνεργασία αποτελεί το πρώτο βήμα της συνεργασίας των τριών εταιρειών με τα στελέχη τους να δηλώνουν ότι είναι ακόμη είναι νωρίς να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα που να ορίζει πότε θα είναι έτοιμα για χρήση τα συγκεκριμένα αυτόνομα οχήματα ή πότε θα διατεθούν στις αγορές.

Επίσης η συμφωνία Renault, Nissan με Waymo επιβεβαιώνει την τάση πως οι κατασκευαστές έχουν αλλάξει τα πλάνα τους σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση και επιβεβαιώνουν πως θα αποτελέσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο άμεσο μέλλον.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Aurora Innovation υπέγραψε συμφωνία με τη FCA, ενώ η VW σημείωσε «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις της με τη Ford αναφορικά με μία πιθανή επένδυση των Γερμανών στη θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Ford Autonomous Vehicles και την Argo AI.

Advertisement

Η Waymo, η οποία αποτελεί θυγατρική της Google και έχει την έδρα της στο Mountain View της Καλιφόρνιας, διατηρεί ήδη εταιρικές σχέσεις με την FCA και την Jaguar Land Rover αλλά και την Lyft.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Thierry Bollore ανέφερε ότι: «Πιστεύουμε ότι αυτή η εταιρική αυτή σχέση θα επιταχύνει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες κινητικότητας και να επωφεληθούμε από τα οικοσυστήματα των αυτοκινήτων, τοποθετώντας μας στην πρωτοπορία της νέας αυτής τάσης σε στρατηγικές αγορές μας.

Advertisement

Ο CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, σχετικά με τη συνεργασία τόνισε ότι: «Η  εταιρεία έχει ως στόχο να είναι από τους πρώτους πάροχος υπηρεσίως κινητικότητας χωρίς οδηγό».

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της Waymo,  John Krafcik, σχετικά με τη συναργασία ανέφερε ότι: «Αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για την Waymo να φέρει την αυτόνομη τεχνολογία στην παγκόσμια σκηνή με έναν καινοτόμο συνεργάτη».

Όπως ανακοινώθηκε, οι Renault και Nissan θα δημιουργήσουν κοινές εταιρείες στη Γαλλία και την Ιαπωνία, αντίστοιχα, οι οποίες θα ασχολούνται με την ανάπτυξη υπηρεσιών κινητικότητας που θα σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.

Advertisement

Μαζί με τη Waymo, οι Renault – Nissan θα διερευνήσουν τις ευκαιρίες της αγοράς και θα ξεκαθαρίσουν τα εμπορικά, νομικά και κανονιστικά ζητήματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Στο μέλλον, οι εταίροι μπορούν να διερευνήσουν την από κοινού εργασία σε άλλες αγορές. Αλλά οι εταιρείες επισημαίνουν  ότι αυτά τα μακροπρόθεσμα σχέδια δεν περιλαμβάνουν την Κίνα για λόγους που είναι ασαφείς.