Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Nissan Qashqai: Πιο ικανό από ποτέ (video)

Ελλάδα 0:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Nissan Qashqai: Πιο ικανό από ποτέ (video)

ΝΕΑ

Νέο Nissan Qashqai: Πιο ικανό από ποτέ (video)

ΝΕΑ

Η Nissan αποκάλυψε το ολοκαίνουριο Qashqai, το οποίο καταφτάνει με πιο σύγχρονη εμφάνιση, αποδοτικούς κινητήρες και αφθονία χώρων.

Advertisement
Advertisement

Με αποδοτικά κινητήρια σύνολα, κομψή εμφάνιση, αφθονία χώρων και βελτιστοποιημένη δομή αμαξώματος έρχεται το νέο Nissan Qashqai, το οποίο παρουσιάστηκε μόλις λίγες ώρες πριν.

Το μικρομεσαίο SUV βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Alliance CMF-C, φέρει αυξημένες διαστάσεις, ενώ υιοθετεί μια πιο μυώδη εμφάνιση, η οποία παράλληλα του χαρίζει ένα πιο μοντέρνο στιλ. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει η μάσκα Nissan V-Motion, η οποία πλαισιώνεται από αιχμηρούς κεντρικούς προβολείς LED, ενώ τα φώτα ημέρας φέρουν μια οπτική υπογραφή που μοιάζει με… μπούμερανγκ. Παράλληλα, «κάθεται» για πρώτη φορά σε ζάντες 20 ιντσών, ενώ διατίθεται σε 11 χρώματα, με πέντε συνδυασμούς διχρωμίας.

Στο εσωτερικό συναντάται μια ολοκαίνουρια οθόνη αφής 9 ιντσών, ενώ πίσω από το τιμόνι του οδηγού τοποθετείται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών υψηλής ευκρίνειας. Το Nissan Qashqai διαθέτει πιο μακρύ μεταξόνιο γεγονός που επιφέρει την αύξηση του χώρου για τα γόνατα των πίσω επιβατών (κατά 28mm) φτάνοντας, πλέον, τα 608mm, ενώ κάτω από τη πίσω θύρα ο χώρος για τις αποσκευές αντιστοιχεί σε 504 λτ. (+74 λτ.).

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με την γκάμα κινητήρων, αυτή απαρτίζεται από δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις, αλλά και μία υβριδική. Η πρώτη κατηγορία εκπροσωπείται από τον γνώριμο 1.3 DiG-T, ο οποίος συνδυάζεται με mild hybrid τεχνολογία. Διατίθεται σε εκδόσεις ισχύος των 140 αλλά και των 156 ίππων, με την τελευταία να διατίθεται και με αυτόματο Xtronic CVT. Σημειώνεται πως η ισχυρότερη έκδοση μπορεί να συνδυαστεί και με ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, με 5 λειτουργίες οδήγησης (Standard, Eco, Sport, Snow & Off-Road)

Επιπροσθέτως, το νέο Nissan Qashqai διατίθεται και με το καινοτόμο σύστημα κίνησης e-POWER, το οποίο στελεχώνεται από έναν 1.500άρη βενζινοκινητήρα των 156 ps και έναν ηλεκτροκινητήρα των 140 kW. Συνδυαστικά το κινητήριο σύνολο παράγει 190 ps και 330 Nm ροπής.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κινητήρας βενζίνης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από το ηλεκτρικό μοτέρ.

Advertisement

Το νέο Qashqai e-POWER επωφελείται από τη λειτουργία e-Pedal, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού, γεγονός που υποστηρίζει έως και 90% των σεναρίων οδήγησης.

Το μοντέλο, πέρα από αναβαθμισμένες τεχνολογίες και αποδοτικά κινητήρια σύνολα, παρέχει στους επιβαίνοντες και μεγαλύτερη ασφάλεια. Ειδικότερα, φέρει κατά 41% ενισχυμένη ακαμψία συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ χάρη στη χρήση χάλυβα εξαιρετικής αντοχής (UHSS), η δομή του αμαξώματος φέρει ενισχυμένη αντοχή σε εφελκυσμό.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Νέο teaser της Nissan για το 400Ζ
Παρουσίαση για το ανανεωμένο Nissan NV300 Combi
Η Nissan εξηγεί την επιστήμη πίσω από το καμουφλάζ πρωτοτύπων