Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο μοντέλο από την Tata

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο μοντέλο από την Tata

ΝΕΑ

Νέο μοντέλο από την Tata

ΝΕΑ

Η γκάμα της Tata διευρύνεται με την προσθήκη του νέου Zica που θα πωλείται στην ασιατική αγορά από τις αρχές του επόμενου χρόνου και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Σανάντ της Ινδίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Από την στιγμή που η Tata εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ασία (στην Ευρώπη ο ινδικός όμιλος εκπροσωπείται κατά μια έννοια από τις Jaguar και Land Rover μιας και οι δύο εταιρίες ανήκουν σε αυτόν) κάθε τις νέο μοντέλο συγκεντρώνει ένα σχετικό ενδιαφέρον. Εδώ βλέπετε το Zica του οποίου η ονομασία προέρχεται από την φράση «Zippy Car» και θα αντικαταστήσει το Indica. Το πεδίο δράσης του Zica θα είναι η μικρή κατηγορία (μεσαία για τους Ινδούς) αντιμετωπίζοντας μοντέλα όπως τα Suzuki Celerio, Hyundai i10, Nissan Micra κ.α.

Tata Zica first official images (2)

Advertisement
Advertisement

Τo Tata Zica θα κινείται από έναν νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.200 cc καθώς και από έναν αποδοτικότερο ντίζελ στα 1.500 cc. Αργότερα θα προστεθεί και ένας βενζίνης μοτέρ στα 1.400 cc που θα συνδυάζεται και με αυτοματοποιημένο κιβώτιο (ρομποτικό). Προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό, αλλά είναι δεδομένο πως αυτό θα συνάδει με την λογική του αμαξώματος και με αποδεκτή ποιότητα κατασκευής που δεν θα αποκλίνει από την low-budget κατεύθυνση.