Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Mitsubishi Outlander θα έχει τεχνολογία από τη Nissan

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Mitsubishi Outlander θα έχει τεχνολογία από τη Nissan

ΝΕΑ

Το επόμενο Mitsubishi Outlander θα έχει τεχνολογία από τη Nissan

ΝΕΑ

Η συνεργασία της Nissan με τη Mitsubishi, θα έχει στο μέλλον αρκετές ενδιαφέρουσες «διασταυρώσεις» που θα είναι προς όφελος τόσο των εταιρειών, όσο και των καταναλωτών.

Advertisement
Advertisement

Η επόμενη γενιά του Outlander θα έχει κάμποση από την τεχνολογία της Nissan σε ότι έχει να κάνει με τους ηλεκτροκινητήρες και όχι μόνο. Η υπάρχουσα γενιά του μοντέλου έχει έκδοση plug-in hybrid η οποία διαθέτει ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 2,4 λίτρων απόδοσης 135 PS και συνδυάζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, με ισχύ 82 και 95 PS αντίστοιχα. Οι πρώτες πληροφορίες για την επόμενη γενιά του μοντέλου της Mitsubishi, έκαναν λόγο για χρήση του κινητήρα των 1,5 λίτρων με turbo, από το Eclipse Cross.

Advertisement
Advertisement

Κατά πάσα πιθανότητα όμως, ακόμα και αυτό να γίνει, οι 163 ίπποι της συγκεκριμένης επιλογής, θα είναι μάλλον λίγοι για τις ανάγκες του μεγάλου SUV. Οι πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του μοντέλου, δείχνουν λίγα πράγματα αναφορικά με την αισθητική του αμαξώματος του νέου μοντέλου και φυσικά, δεν αποκαλύπτουν τίποτα σχετικό με το σύνολο που χρησιμοποιείται για την κίνηση του αυτοκινήτου. Αυτό που ξέρουμε ως σχεδόν επιβεβαιωμένο, είναι ότι το Mitsubishi Outlander θα μοιραστεί πολλά με την επόμενη γενιά Nissan Rogue, η οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο φέτος και αυτή. Αμφότερα τα μοντέλα θα βασίζονται σε μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Κάποιες πληροφορίες από έγκυρα μέσα στο εξωτερικό, κάνουν επίσης λόγο για χρήση και κινητήρα της Nissan στο μοντέλο της Mitsubishi- και αυτό θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα συμβεί. Φυσικά με τον τρόπο αυτό θα σηματοδοτηθεί και η πιο εκτενής συνεργασία ανάμεσα στις μάρκες της συμμαχίας, κάτι που σημαίνει πως η οικονομία κλίμακας θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, για να φτάνουν τα μοντέλα στον καταναλωτή με ακόμα καλύτερη εικόνα σε ότι έχει να κάνει με το κόστος κτήσης αλλά και συντήρησης.