Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο μικρό crossover από την Hyundai

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο μικρό crossover από την Hyundai

ΝΕΑ

Νέο μικρό crossover από την Hyundai

ΝΕΑ

Η Hyundai εξελίσσει ένα νέο μικρό crossover το οποίο αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από το υπάρχον Kona. Θα έχει πιο συμβατικές γραμμές, ενώ θα ταξιδέψει και στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος Hyundai-Kia έχει σχεδιάσει να παρουσιάσει 13 νέα μοντέλα το 2019. Σε αυτά θα συμπεριλαμβάνονται η νέα γενιά της Sonata καθώς και το πρώτο SUV παραγωγής από τη Genesis. Προφανώς, ένα από τα άλλα νέα μοντέλα θα μπορούσε να είναι ένα μικροσκοπικό crossover από τη Hyundai, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στο Auto Show της Νέας Υόρκης στα μέσα Απριλίου.

Το τελευταίο θα τοποθετηθεί κάτω από το Kona με μια ακόμη πιο προσιτή τιμή. Θα είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες ως εισαγωγικό crossover με παραδοσιακό σχήμα σε αντίθεση με το funky design του Kona. “Είναι μικρότερο και διαφέρει από το Kona”, δήλωσε ο SangYup Lee, επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδιασμού της Hyundai στο Namyang της Νότιας Κορέας. “Το Kona διαθέτει τολμηρό προφίλ, εικονικό χαρακτήρα, αλλά αυτό είναι σχεδόν κουραστικό για την πλειοψηφία”.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ανώνυμο προς το παρόν crossover θα χρησιμεύσει ως βασικό όχημα στην αγορά των ΗΠΑ και θα απευθύνεται σε ακόμα νεότερους αγοραστές από τους αντίστοιχους του Kona. Παρά το περιορισμένο μέγεθος του, θα πρέπει να είναι ένα σχετικά πρακτικό χάρη στην απλή σχεδιαστική προσέγγιση. Δεν θα βασιστεί στην πλατφόρμα του Kona, αυτό πιθανώς σημαίνει ότι θα στηριχτεί στη βάση των i10 και Kia Picanto. Η λογική λέει πως η Hyundai πιθανότατα θα προσφέρει το μικρό crossover και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης όπου θα έπρεπε να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Suzuki Jimny. Φυσικά, τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμη, αλλά επίσημα χείλη μέσα από την Hyundai αναφέρουν πως το αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι θα πρέπει να ληφθεί σύντομα μια τελική απόφαση.