Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Megane RS θα διεκδικήσει το ρεκόρ στο Nurburgring (vid)

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Megane RS θα διεκδικήσει το ρεκόρ στο Nurburgring (vid)

ΝΕΑ

Το νέο Megane RS θα διεκδικήσει το ρεκόρ στο Nurburgring (vid)

ΝΕΑ

Μια ακόμα διαμάχη στο Nurburgring έρχεται στο προσκήνιο, καθώς το νέο Megane RS θα επιχειρήσει να πάρει από το Honda Civic TypeR τον τίτλο του ταχύτερου μπροσθιοκίνητου στην Πράσινη Κόλαση.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Για άλλη μια φορά η διεκδίκηση του ταχύτερου γύρου στο Nurburgring μπαίνει στο στόχαστρο ενός κατασκευαστή. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Renault να δοκιμάσει τις δυνατότητες του νέου Megane RS, στην διαδρομή που πλέον αποτελεί φετίχ για κάθε μοντέλο με σπορ προσδιορισμό.

Πολλές από τις προηγούμενες γενιές του Megane RS είχαν υποβληθεί στην ίδια δοκιμασία οπότε η απόφαση της Renault δεν προκαλεί εντύπωση. Την προηγούμενη εβδομάδα το νέο Megane RS εντοπίστηκε αρκετές φορές να γυρνά στο Nurburgring και μάλιστα σε πολύ γρήγορο ρυθμό, επιβεβαιώνοντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι εντατικές δοκιμές για το εγχείρημα.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των βασικών όπλων του Megane RS συγκαταλέγεται ο νέος κινητήρας των 1.8 λίτρων που αγγίζει τους 300 ίππους καθώς και το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control, που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίδοση.

Στόχος του γρήγορου Renault είναι να καταρρίψει το ρεκόρ του 7:38 που έχει το νέο Civic TypeR. Για να διαμορφώσετε μάλιστα μια εικόνα των δυνατοτήτων που απαιτούνται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα σημειώσουμε πως αυτός ο χρόνος οριοθετούσε τις ικανότητες μερικών κορυφαίων supercar της προηγούμενης δεκαετίας όπως για παράδειγμα η Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera και το Lexus LFA!

Φυσικά η εκτόξευση των δυνατοτήτων των σημερινών super GTi σε τέτοια επίπεδα είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης της τεχνολογίας τόσο των ίδιων των αυτοκινήτων όσο και των ελαστικών που χρησιμοποιούν.

Advertisement