Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο kit ανάρτησης για το Jeep Wrangler diesel

Ελλάδα 11:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο kit ανάρτησης για το Jeep Wrangler diesel

ΝΕΑ

Νέο kit ανάρτησης για το Jeep Wrangler diesel

ΝΕΑ

H American Expedition Vehicles, αναλαμβάνει να δώσει επιπλέον ύψος στο θρυλικό Jeep με ένα κιτ ανάρτησης 2,5 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Το kit απευθύνεται μόνο στους κατόχους Jeep Wrangler με το μοτέρ EcoDiesel 3.0L της Chrysler.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε: «Δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες Wrangler diesel να χρησιμοποιήσουν μόνο ένα από τα πολλά kit ανάρτησης, που προσφέρονται για τα κανονικά Wrangler με βενζινοκινητήρα»; Ναι, από τεχνικής απόψεως, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα βάρους: Οι κινητήρες ντίζελ τείνουν να ζυγίζουν σημαντικά περισσότερο από τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες, επειδή είναι κατασκευασμένοι για να αντέχουν σε πολύ μεγαλύτερη πίεση. Ο EcoDiesel V6 κινητήρας της Chrysler, έχει μπλοκ κατασκευασμένο από σίδηρο και γραφίτη. Ζυγίζει περίπου 227 κιλά, περίπου 90 κιλά παραπάνω από αυτόν της βενζίνης (3,6L Pentastar V6).

Advertisement
Advertisement

Όλο αυτό το επιπλέον βάρος, εμπρός, απαιτεί ενισχυμένα εξαρτήματα ανάρτησης. Οι μηχανικοί της American Expedition Vehicles, μετά από μετρήσεις ανακάλυψαν, πως τα ενισχυμένα ελατήρια και αμορτισέρ δίνουν καλύτερη οδική συμπεριφορά εκτός δρόμου. Τα ελατήρια έχουν πιο παχύ σπείρωμα ενώ τα αμορτισέρ είναι Bilstein 5100 Series με εσωτερική ρύθμιση. Τα οφέλη, σύμφωνα με την AEV, είναι η αυξημένη διαδρομή ανάρτησης με βελτιωμένη άρθρωση, δυνατότητα μεγαλύτερης ταχύτητας και ελέγχου εκτός δρόμου.

Το kit περιλαμβάνει επίσης δύο ζευγάρια βραχιόνων ανάρτησης, ενισχυμένες βάσεις ελατηρίων/αμαρτισέρ αλλά και σημεία έδρασης για τους έξτρα βραχίονες, εμπρός και πίσω. Επιπλέον άλλαξαν και οι βάσεις στήριξης του γρύλου, για ευκολότερη και ασφαλέστερη αλλαγή τροχών μεγαλύτερης διαμέτρου. Με αυτό το κιτ ανύψωσης 2,5 ιντσών, οι ιδιοκτήτες Wrangler diesel μπορούν να εγκαταστήσουν ελαστικά έως 35 ίντσες στα μοντέλα Sport και Sahara, ή έως και 37 ίντσες στο Rubicon.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Jeep Wrangler Rubicon 392: Με Hemi V8 470 ίππων (+video)

Γιατί το Jeep Wrangler έχει αδιάβροχο εσωτερικό; (video)

Ένα βελτιωμένο Jeep Wrangler ψάχνει νέο ιδιοκτήτη

Advertisement