Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Honda

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Honda

Mobility

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Honda

Mobility

H Honda παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο το Electric SUV Concept. Το πρωτότυπο, εκτός από τις τελευταίες εφαρμογές της ηλεκτροκίνησης, έχει πάνω του και τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης/οδηγού νέας γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Επίθεση ηλεκτρικών μοντέλων από την Honda στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου 2020.

Εκτός από την παρουσίαση του νέου CR-V PHEV (το πρώτο για τη Honda στην Κίνα), η Ιαπωνική εταιρία αποκάλυψε το SUV e: concept. Το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ακολουθεί τα βήματα του Honda e.

Σύμφωνα με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, το SUV e: concept «Δείχνει την κατεύθυνση ενός μελλοντικού μοντέλου μαζικής παραγωγής». Είναι επίσης το πρώτο EV που θα παρουσιάσει η Honda στην Κίνα, μια σημαντική αγορά για οχήματα, που δεν εκπέμπουν ρύπους. Ακριβώς όπως το teaser, που είδαμε πριν από λίγες ημέρες, το SUV e: concept τονίζει την φουτουριστική του εμφάνιση, με πολλά LED στο ταμπλό του. Εξωτερικά το στυλ του θυμίζει αρκετά το Nissan Ariya και το Tesla Model Y.

Advertisement
Advertisement

Όπως υποστηρίζει η Honda, η επιτυχία του SUV e: concept, δεν βασίζεται μόνο στην εξωτερική του εμφάνιση. Τα κύρια πλεονεκτήματά του είναι τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που προσφέρει. Η επόμενη γενιά Honda Sensing, έχει σαν βάση της, το σύστημα ADAS (ή προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού). Στα χαρακτηριστικά της, έχει μια εμπρός κάμερα διευρυμένης γωνίας, καθώς και ένα ραντάρ 360 μοιρών που επιτρέπει στο όχημα να «αντιλαμβάνεται» πολλές κατευθύνσεις.

Η Honda είπε ότι το ADAS επιτρέπει την ασφαλή οδήγηση σε πιο περίπλοκες και διαφορετικές συνθήκες οδήγησης. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει την επίδειξη της προηγμένης μορφής της Honda Sensing στην Κίνα πριν από το τέλος του έτους, πιθανότατα με το SUV e: concept σαν όχημα επίδειξης.

Advertisement

Εκτός από το σύστημα ADAS, η Honda, παρουσίασε επίσης το Honda Connect επόμενης γενιάς, το οποίο διαθέτει έναν ψηφιακό βοηθό «A.I» (τεχνικής νοημοσύνης), για σύνδεση smartphone και ασύρματες ενημερώσεις.

Η Honda δεν αποκάλυψε χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή του SUV e: concept, αλλά το περιμένουμε σύντομα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Honda NSX Type R και Spider το 2021

Advertisement

Συνεργασία Honda – General Motors

Η υβριδική “καρδιά” του νέου Honda CR-V (video)