Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Ibiza κέρδισε το Red Dot Award: Product Design 2017

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Ibiza κέρδισε το Red Dot Award: Product Design 2017

ΝΕΑ

Το νέο Ibiza κέρδισε το Red Dot Award: Product Design 2017

ΝΕΑ

Μετά από τρεις δεκαετίες ιστορίας, όπου αποτελεί βασικό πυλώνα της ιστορίας Seat, το νέο Ibiza αποτελεί και βασικό εκφραστή της σχεδιαστικής της γλώσσας. Τομέας για τον οποίο τώρα, στην πέμπτη του γενιά, έλαβε μία σημαντική διάκριση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Στο μοντέλο λοιπόν της ισπανικής μάρκας, απονεμήθηκε το Red Dot Award: Product Design 2017. Πρόκειται για τη σημαντικότερη ίσως κατηγορία των συγκεκριμένων βραβείων που θεσπίστηκαν το 1954 και αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους σχεδιαστικούς διαγωνισμούς στο κόσμο με σκοπό την αξιολόγηση και τη διεθνή αναγνώριση της ποιότητα και της καινοτομίας στον χώρο του design.

Η κριτική επιτροπή των βραβείων Red Dot αποτελείται από 40 ειδικούς οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη δημιουργία των υποψήφιων σχεδίων προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων και να εγγυηθεί η αμεροληψία του θεσμού.

Advertisement
Advertisement

«Το Ibiza είναι η αποκορύφωση και η ωριμότητα της σχεδιαστική γραμμής της Seat. Μία νέα γραμμή που ξεκινήσαμε το 2012», είπε ο διευθυντής σχεδιασμού της Seat, Alejandro Mesonero-Romanos.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που νέου Ibiza που το κάνουν εύκολα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο της ισπανικής μάρκας, είναι οι τριγωνικοί προβολείς Full LED, η x-shape σχεδίαση του καπό κ.α.

«Δημιουργήσαμε τις πιο όμορφες αναλογίες και δώσαμε έμφαση σε όγκους και επιφάνειες για ένα τρισδιάστατο εφέ που εμπνέει και ικανοποιεί τα πιο απαιτητικά μάτια», πρόσθεσε ο Mesonero-Romanos.