Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Hyundai Tucson με υβριδικό diesel

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Hyundai Tucson με υβριδικό diesel

ΝΕΑ

Νέο Hyundai Tucson με υβριδικό diesel

ΝΕΑ

Μπορεί το αναβαθμισμένο Hyundai Tucson να μας έχει συστηθεί από τον περασμένο Μάρτιο και τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης όμως έχουμε και… φρέσκιες ειδήσεις σχετικά με αυτό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πέραν των περιορισμένων αλλαγών στην εξωτερική εμφάνιση (γρίλια, φωτιστικά σώματα, προφυλακτήρες) αλλά και στον εσωτερικό κόσμο που έχει εμπλουτιστεί, η κορεάτικη μάρκα προσφέρει και νέα κινητήρια σύνολα.

Όμως σε αυτό τον τομέα βρίσκεται η ήδη καθώς το Tucson MY2019 είναι πρώτο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας που θα συνδυάζει ήπιο υβριδικό σύστημα με diesel κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, έναν δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα που θα συνεργάζεται με σύστημα που θα περιλαμβάνει μπαταρία ιόντων λιθίου, 0.44kWh 48-volt, με μία γεννήτρια τοποθετημένη στην μίζα και έναν εναλλάκτη.

Κατά την πέδηση θα μετατρέπει τη θερμική ενέργεια σε ηλεκτρική, φορτίζοντας την μπαταρία. Κατά την επιτάχυνση, το εν λόγω σύστημα θα προσφέρει 16 ίππους ανεβάζοντας την συνολική ισχύ στα 183 άλογα. Αυτή θα περνάει στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

«Με το νέο μας ήπιο υβριδικό σύστημα για το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο μας, επεκτείνουμε την στρατηγική ηλεκτροποίησης της εταιρείας, ώστε να κάνουμε πιο ‘καθαρές’ τεχνολογίες, προσιτές για περισσότερους πελάτες», ανέφερε σχετικά ο αντιπρόεδρος της Marketing της Hyundai Ευρώπης, Andreas-Christoph Hofmann.

Advertisement

new-hyundai-tucson-interior-02-1610

Hyundai-Tucson-2018-b640

Advertisement

Το νέο Tucson θα έρθει στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι ενώ την προσεχή Άνοιξη αναμένεται άλλη μία diesel υβριδική έκδοση, αυτή τη φορά με 1600άρη κινητήρα.