Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα γίνει το νέο εργοστάσιο της Tesla;

Ελλάδα 20:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα γίνει το νέο εργοστάσιο της Tesla;

ΝΕΑ

Που θα γίνει το νέο εργοστάσιο της Tesla;

ΝΕΑ

Η ανά τον κόσμο επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της Tesla συνεχίζεται δυναμικά…

Advertisement
Advertisement

Μετά την ολοκλήρωση του εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία και την έναρξη της παραγωγής σε αυτό πριν από περίπου έναν χρόνο, η αμερικανική εταιρεία έχει στα σκαριά το επόμενο σχέδιό της.

Αυτό αφορά στην επέκτασή της και στην Κεντρική Αμερική και συγκεκριμένα στο Μεξικό. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο, δια στόματος του Andrés Manuel López Obrador, του Προέδρου της χώρας.

Όπως δήλωσε, υπεγράφη η συμφωνία για τη δημιουργία του καινούργιου Gigafactory της εταιρείας τού Elon Musk, βάζοντας τέλος σε μια μακρόχρονη διαδικασία υποθέσεων και φημών που υπήρχαν σχετικά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα του Μεξικού, το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην πόλη Monterrey, στα βορειοανατολικά του κράτους. Η συμφωνία δεν ήταν εύκολη καθώς η κυβέρνησή του είχε εκφράσει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο μείωσης των αποθεμάτων νερού τού υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή όπου θα ανεγερθούν οι εγκαταστάσεις. Ωστόσο, τα στελέχη τής Tesla δεσμεύτηκαν να κάνουν ό,τι είναι τεχνικώς δυνατόν για να αποφευχθεί αυτό.

Περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν στη συμφωνία θα ανακοινωθούν στη συνέχεια. Ο López Obrador είπε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Elon Musk σχετικά και έλαβε τη διαβεβαίωσή του ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Όπως είπε: «(Ο Musk) Ήταν πολύ ευαισθητοποιημένος και έδειξε κατανόηση στις ανησυχίες μας και αποδέχτηκε τις προτάσεις μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Musk για τον σεβασμό, την προσοχή και κατανόηση της σημασίας που έχει για εμάς η αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας».

Advertisement

Θυμίζουμε ότι το επιχειρηματικό πλάνο τής Tesla προβλέπει την ετήσια παραγωγή 20.000.000 οχημάτων ως το 2030. Για να επιτευχθεί ο στόχος, θα χρειαστεί η δημιουργία και άλλων εργοστασίων πέραν όσων διαθέτει ήδη, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που θα κατασκευαστεί στο Μεξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla και Lada με τον παλαιότερο στόλο μοντέλων στον κόσμο!
Δείτε την εντυπωσιακή τετραδιεύθυνση του Tesla Cybertruck (+video)
Έτοιμο το νέο μικρό Tesla των 25.000 ευρώ;

Advertisement