Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο εργοστάσιο της Mercedes στην Πολωνία

Ελλάδα 18:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο εργοστάσιο της Mercedes στην Πολωνία

ΝΕΑ

Νέο εργοστάσιο της Mercedes στην Πολωνία

ΝΕΑ

Στα τελευταία στάδια ολοκλήρωσης βρίσκεται το νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Πολωνία, το οποίο θα παράγει αποκλειστικά κινητήρες και θα δημιουργήσει με την λειτουργία του 1.000 νέες θέσεις εργασίας στην χώρα. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το νέο προηγμένο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Jawor της Πολωνίας θα αυξήσει σημαντικά την δυνατότητα παραγωγής των 4κύλινδρων μηχανικών συνόλων των Γερμανών. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες έχουν μεγάλη ζήτηση αυτή τη στιγμή και για αυτό το λόγο η Mercedes θα προσλάβει 500 εργαζόμενους περισσότερους από το αρχικό σχέδιο με στόχο να καλυφθεί η ζήτηση.

Το hi-tech εργοστάσιο είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας έχει ουδέτερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα CO2 (ένα από τα πρώτα εργοστάσια της Mercedes). Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν εκεί θα περάσουν σιγά-σιγά και σε άλλα εργοστάσια της γερμανικής εταιρίας ανά τον κόσμο. Το εργοστάσιο έχει τη δυνατότητα να αλλάζει πολύ γρήγορα την παραγωγή του και να την ταιριάζει στις εκάστοτε απαιτήσεις για κινητήρες χάρη στην ευελιξία με την οποία έχουν σχεδιαστεί οι γραμμές παραγωγής του.

mercedes-engine-plant-poland-640

Advertisement
Advertisement

“Στο νέο εργοστάσιό μας στο Jawor θα κατασκευάζουμε υψηλής απόδοσης κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και πετρελαίου) για τα υβριδικά αλλά και τα συμβατικά αυτοκίνητά μας. Η δημιουργία αυτού το εργοστασίου είναι μια επένδυση για το μέλλον και ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο που έχουμε χαράξει για την κινητικότητα στο μέλλον. Είναι ένα δυνατό σημάδι της δέσμευσής μας στην περιοχή και στην φιλία μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας.”, δήλωσε ο Markus Schäfer, μέλος του δ.σ. της Mercedes-Benz Cars.

Στα επίσημα εγκαίνια του εργοστασίου των 180.000 τ.μ. παραβρέθηκε, μεταξύ πολλών υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας και η Υπουργός Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της χώρας Jadwiga Emilewicz, η οποία δήλωσε: ” Η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί μέρος κλειδί της Πολωνικής βιομηχανίας και για αυτό είναι πολύ καλό που μια εταιρία με τόσο μεγάλο κύρος και παράδοση αποφάσισε να παράγει κινητήρες στην χώρα μας. Λέγεται ότι ο κινητήρας είναι η καρδιά ενός αυτοκινήτου. Σύντομα ένα μεγάλο μέρος των “καρδιών” των γερμανικών αυτοκινήτων θα προέρχεται από την Πολωνία. Η επένδυση της Daimler AG συνεισφέρει σίγουρα στην ενδυνάμωση των μεπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Είναι επίσης μία καλή βάση για συνδυασμένη δράση για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα.”